Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

(Hrvatski) Božena Končić Badurina – Silver City

14. May 2018. - 2. June 2018.

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Izložba Božene Končić Badurine Silver City posvećena je naselju Remetinečki gaj i njegovim stanovnicima. Koristeći se različitim vizualnim i audio materijalima u postupcima transfera vrijednosti modernističkog arhitektonskog i urbanističkog naslijeđa te socijalne memorije naselja, autorica iznova uspostavlja odnose između publike, umjetnosti i kulturne institucije. U realizaciji izložbe sudjelovali su stanovnici Remetinečkoga gaja među kojima će Željko Jamičić, Vladimir Jug i Zdravko Tomečak voditi organiziranu šetnju naseljem tijekom trajanja izložbe.

Misliti prostor suvremenog grada ili neposrednog urbanog okruženja kao znak i kao vizualnu činjenicu sistemskih društvenih procesa koji stvaraju, mijenjaju i dokidaju odnose među ljudima u fokusu je programskog istraživanja voditeljice Galerije Vladimir Bužančić u 2018. godini.

Božena Končić Badurina rođena je u Zagrebu 1967. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je 1995. njemački i ruski jezik i književnost. Diplomirala je također na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 1996. u klasi prof.  M. Šuteja. Članica je HDLU-a i HZSU-a. U svojem umjetničkom radu koristi i kombinira različite medije s naglaskom na crtežu, grafici, tekstu i performansu. U posljednjih desetak godina organizirala je niz performativnih situacija koje često uključuju publiku te izokreću uobičajene uloge između izvođača i gledatelja u prostoru izvedbe. U svojim site-specific radovima osobitu pažnju posvećuje mreži odnosa koji nastaju između korisnika/stanara određenih prostora i njihovih fizičkih, arhitektonskih i povijesnih obilježja. Za svoj rad dobila je više nagrada: Nagrada publike 24. salona mladih (Zagreb, 1996.); Nagrada Zagrebačke banke za diplomski rad na ALU Zagreb (Zagreb, 1996.); Nagrada HDLU-a za najbolju izložbu (Zagreb, 2007.); Zlatna medalja za korištenje prostora u izvedbi (za projekt Neopipljivo hrvatske  izložbe) na 13. Praškom kvadrijenalu scenografije i kazališnog oblikovanja prostora (2015.); Treća nagrada na 49. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva (Vrbovec, 2017.). Živi i radi u Zagrebu kao slobodna umjetnica.

Izložba se može pogledati do 2. lipnja 2018., ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom od 10 do 18 sati, četvrtkom i subotom od 10 do 13 sati.

autorica izložbe: Božena Končić Badurina

kustosica: Anita Zlomislić

likovni postav: Božena Končić Badurina

tekst: Anita Zlomislić

maketa: Deminutiv studio, Marko Ambroš i Predrag Pavić

tonski snimatelj: Studio Vibra, Valent Samardžija

spikerica: Rosanda Tometić

dizajn zvuka: Hrvoje Nikšić

suradnici i vodiči u šetnji naseljem Remetinečki gaj: Željko Jamičić, Vladimir Jug, Zdravko Tomečak

tehnička priprema fotokolaža: Željko Badurina

fotodokumentacija: Boris Cvjetanović

grafički dizajn: Ana Zubić

tehnički postav: Tomislav Kušević

Details

Start:
14. May 2018.
End:
2. June 2018.
Event Category: