Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

(Hrvatski) BOŽIĆNI KONCERT- Došli smo vam kolendati…

14. December 2017.

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

četvrtak, 14. prosinca 2017. – 19 sati

– Galerija Centra –

DOŠLI SMO VAM KOLENDATI

Vesna Matana Matić, sopran / Đorđe Manojlović, klavir

Ulaz na koncert je besplatan.

Program:

Kontradanza I. – Dubrovački ples
Dubrovačka kolenda
Ta Zvezda je Izišla – Korčulanska kolenda
F. Händel: Joy To The World
van Beethoven: Für Elise
F. Wade: Adeste Fideles
R Gómez: A La Nanita Nana
Granados: Danza Andalusa
Božićna iz Venezuele: Como Busco Al Tierno Infante
Ginastera: Argentinski ples
Engleske tradicionalne: What Child Is This O, Holly Savior
Kember: Romance
Hrvatske tradicijske božićne pjesme

Vesna Matana-Matić – diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Branka Sepčića. Stalna je članica renesansnog ansambla „Minstrel“ i vokalnog ansambla „Antiphonus“. Kao suradnica Jazz tria „Black coffee“, te dalmatinske klape „Cesarice“ – dobitnica je dvije nagrade „Porin“. Uz te ansamble i ansambl „Capella Ragusina“, nastupala je u Velikoj Britaniji, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj, Malti, Holandiji, na Dubrovačkim ljetnim igrama, Večerima u Donatu i drugim. Nastupala je i na nekoliko koncerata francuske šansone u organizaciji Francuskog kulturnog Centra u Zagrebu. Njen glas korišten je u brojnim kazališnim predstavama: vilinski glas u „Ondine“, dobri duh Arijel u Shakespearovoj „Oluji“, pripovjedačica u „Šumi Striborovoj, u predstavi „Zeleno, zeleno“ na Eurokazu i dr. Izdala je dva nosača zvuka sa uspavankama za djecu. Stalno je zaposlena kao korepetitor i prof. klavira u Školi suvremenog plesa Ane Miletić u Zagrebu.
Đorđe Manojlović – rođen je u Drnišu 1960. godine Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 1985. godine u klasi prof. Elle Kovačić Murai. Radi u Školi suvremenog plesa Ane Miletić u Zagebu. Umjetnički je suradnik na Akademiji Dramskih umjetnosti u Zagrebu. Kao glazbenik surađuje s brojnim kolegama instrumentalistima (puhači, gudači), opernim solistima, dramskim umjetnicima, plesnim pedagozima i koreografima, te pjevačkim zborovima. Član je orkestra „Musica Camera (Rogaška Slatina), Zagrebačkog salonskog orkestra, Zagrebačkog opernog studija i dr. Osim u Hrvatskoj, nastupao je i u Češkoj, Slovačkoj, Austriji, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji.

Details

Date:
14. December 2017.
Event Category:

Venue

CZK NZ
Trg Narodne zaštite 2, Remetinec
Zagreb, 10020 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Phone:
01 6140 189
Website:
www.czk-novi-zagreb.hr