Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

(Hrvatski) Marin Limić, ml. – klavir

12. April 2018.

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

četvrtak, 12. travnja 2018.  –  20 sati

Ulaz na koncert je besplatan.

Program:

  • Edvard Grieg: Iz Holdbergovih vremena-suita u starom stilu op.40 (5 stavaka)
  • Miroslav Miletić: Slavno doba
  • Marin Limić ml.: 5 preludija op.20
  • Boris Papandopulo: Partita

 O umjetniku:

Marin Limić / Zagreb,1985./, pijanist, osnovno i srednje glazbeno školovanje završio je u splitskoj Glazbenoj školi Josipa Hatzea, u razredu pedagoga i koncertne pijanistice Jadranke Garin. U razdoblju od 1997.-2003. , na državnim i međunarodnim natjecanjima, višestruko je nagrađivan prvim ili drugim nagradama. Od 2003. student je Muzičke akademije u Zagrebu u klasi prof. Đ. Stanettija i L. Pogorelića, ali već tada zapažen, na poziv Arba Valdme, uglednog pedagoga ruske pijanističke škole, odlazi u Köln. Početkom 2010. diplomaira u klasi svog stalnog profesora Valdme na “Hochschule fuer Musik” u Kölnu .Također se i usavršava na seminarima vrsnih pedagoga (C. Stanczyk, Krpan, Baranyay, Gililov, Dalibaltayan……) Njegov talent i već rano postignute značajne uspjehe, prepoznali su Grad Solin, Županija Splitsko- dalmatinska i općina Klis, čiji je bio višegodišnji stipendist. Limićev opsežan repertoar seže od djela baroknih majstora Bacha i Scarlattija preko Haydna, Mozarta, Beethovena, posebno Chopina i Liszta, zatim Debussya, Ravela, Prokofjeva, Berga te hrvatskih skladatelja. U svom opusu ima tridesetak vlastitih skladbi, koje izvode i drugi pijanisti.

Održao je brojne solističke koncerte, a nastupao je i uz pratnju orkestara pod ravnanjem dirgenata P. Dešpalja, M. Tarbuka i I. Lipanovića. U Hrvatskom glazbenom zavodu nastupao je nekoliko puta pa tako i 2005. kada je surađujući s Hrvatskim komornim orkestrom svirao Mozartov A-dur koncert / KV 414 / što je snimio Hrvatski radio te 2013. kada je izveo Haydnov Koncert u D – duru uz pratnju istog ansambla. Od 50-ak njegovih nastupa posebno treba istaknuti izvedbu kultnih koncerata: Prvog koncerta u b – molu P. I. Čajkovskog / 2007. i 2008. / te Četvrtog koncerta u G- duru L. van Beethovena /2010. / u Kneževom dvoru u Dubrovniku uz pratnju Dubrovačkog simfonijskog orekstra.

Iznimno uspješne solističke recitale dao je u Bechstein Zentrum-u u Kölnu / 2008. /, u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu / 2011. / te na međunarodnoj manifestaciji Mostarsko proljeće/ 2012. /. Svirao je sa orkestrom splitskog HNK /2013./ Održao je koncerte u češkim gradovima Rakovniku i Pragu te u dvorcu Brandys nad Labem /2014./. Objavljena mu je knjiga i cd vlastitih skladbi u izdanju biblioteke Kačić i Sidra music-a /2015./ te je održano 10-ak promocija po hrvatskim gradovima. Održao je više solističkih recitala pod nazivom “Koncert zaboravljenih melodija” kroz koje je promovirao zapostavljene skladatelje klasične glazbe/2016./. Obrađuje i elektroničke skladbe poznatih svjetskih Dj- eva i prezentira ih u klavirskoj izvedbi.

Details

Date:
12. April 2018.
Event Category:

Venue

CZK NZ
Trg Narodne zaštite 2, Remetinec
Zagreb, 10020 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Phone:
01 6140 189
Website:
www.czk-novi-zagreb.hr