Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

(Hrvatski) Poziv na izlaganje u 2019. godini

23. May 2018. - 3. June 2018.

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Pozivamo umjetnike i kustose na izlaganje u GVB u 2019. godini na temu MEMORIJE.
Memoriji kao sposobnosti obnavljanja informacija o prošlim događajima i (sa)znanjima te kao društveno generiranoj kulturi pamćenja pristupit ćemo pokušavajući odgovoriti na sljedeća pitanja: Na koji način memorija konstruira naš identitet? Da li priroda pamti? U kojoj nas mjeri potisnuta sjećanja određuju? Da li je memorija konstrukt ili zrcalo prošlosti (na primjerima osobnog sjećanja, historiografije i povijesti)?

Godišnji program GVB u 2019. će se realizirati u formi samostalnih i skupnih izložaba.

PRIJAVA TREBA SADRŽAVATI:

    • 1/ opis projekta s izvedbom i tehničkim opisom (maksimalno 1,5 kartica)
    • 2/ vizualne materijale (fotografije ili vizualizacije)
    • 3/ životopis
    • 4/ kontakt

UVJETI:
Izlagati mogu vizualni umjetnici, grupe umjetnika ili kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija.
Sve pristigle prijave će razmatrati i selektirati Umjetnički savjet GVB.
Popis odabranih kandidata bit će objavljen na www.czk-novi-zagreb.hr do kraja srpnja 2018.
Prihvaćeni projekti bit će prijavljeni na natječaje za financiranje iz proračuna javnih potreba u kulturi Grada Zagreba i Ministarstva kulture za 2019. godinu.
GVB će ovisno o odobrenim sredstvima podmiriti troškove: dizajna i tiska deplijana/kataloga, pozivnica i plakata, transport radova (samo u Zagrebu), tehnički postav izložbe, tekst predgovora i/ili honorar umjetniku, domjenak. Galerija nije u mogućnosti pokriti troškove produkcije radova, osim ako ranije navedene troškove ne preuzme umjetnik. Umjetnici se za troškove produkcije radova samostalno prijavljuju na Pozive za financiranje potreba u kulturi Grada Zagreba i Ministarstva kulture – na program “inovativne umjetničke prakse”.
Prijave je potrebno dostaviti u digitalnom obliku od 23. svibnja do 3. lipnja 2018. na mail galerija.vladimir.buzancic@czk-novi-zagreb.hr

Nepotpune prijave neće biti razmatrane.

Details

Start:
23. May 2018.
End:
3. June 2018.
Event Category: