Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

(Hrvatski) Kazališna predstava za djecu – Grga Čvarak

14. October 2017.

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

KAZALIŠNA  PREDSTAVA  ZA  DJECU

 subota, 14. listopada 2017. u 11 sati

– Velika dvorana Centra za kulturu Novi Zagreb –

GRGA ČVARAK

Ratko Zvrko
u izvedbi  Scene Gorica

Ulaznica je 20 kn.

Dječja predstava Scene „Gorica“ Grga Čvarak temeljno je djelo hrvatske dječje poezije, pa tako i nezaobilazan lektirni naslov. Od njegovog nastanka 1967. godine do danas, svojim humorom ne prestaje uveseljavati djecu i odrasle. Tko ne zna za Grgu Čvarka, koji svojom ambivalentnošću pokazuje sve odlike pravoga živog djeteta? Upravo je u toj ambivalentnosti dobrote i nestašluka najveća Grgina zanimljivost. U ovoj predstavi ćemo se baviti upravo time, pokušavajući dati svoj odgovor na desetljetnu zagonetku – zašto je Grga tako podvojen.

Odgovor je zapravo u svima nama, nitko od nas nije crn ili bijel, samo što je kod našega Grge to posebno izraženo. Postupci i emocije tako pojačani dolaze do izražaja i otvaraju mogućnost za razgovor o njima – kazališni razgovor, a onda, nadamo se, i razgovor unutar obitelji i/ili razreda.

Predstavom  Grga Čvarak,  Scena “Gorica” nastoji novim naraštajima djece usaditi određenu dozu empatije tj osjećaj za drugoga I osvijestiti ih da, kada nekome prilaze, to čine s najboljim namjerama i te da isto očekuju od drugih. Temeljni je cilj kazališnog “Grge Čvarka” optimizmom probuditi ono najbolje u svakome od nas i učiniti ovaj svijet ljepšim mjestom.

Glume: Ana Vilenica, Mateo Videk, Tomislav Krstanović
Režija: Ivana ČohŠverko
Dramatizacija: Ivana Čoh Šverko
Kostimografkinja: Iva Šimunović
Scenografkinja: Marta Crnobrnja
Autor glazbe: Dinko Appelt
Oblikovatelj svjetla: Damir Sirotić
Ilustracije: Tomislav Torjanac

Grga_Cvarak_03                       Grga_Cvarak_VG4                        Grga_Cvarak_VG5

 

Details

Date:
14. October 2017.
Event Category:

Venue

CZK NZ
Trg Narodne zaštite 2, Remetinec
Zagreb, 10020 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Phone:
01 6140 189
Website:
www.czk-novi-zagreb.hr