Loading Events

« Svi Događaji

  • This event has passed.

Koncert klasične glazbe – Duo Bauman Ferlan

23. svibnja 2019.

Pozivamo vas na zadnji koncert klasične glazbe prije ljetne pauze na kojemu vam predstavljamo gitarističko-flautistički Duo Bauman Ferlan i njihov nesvakidašnji koncertni program!

Nika Bauman i Marko Ferlan sviraju zajedno od 2014.godine kada su oboje još bili studenti na Univerzitetu za glazbu i izvedbenu umjetnost u Beču. Kao duo te kao dio većih sastava nastupali su diljem Austrije, Slovenije i Hrvatske. Njihov program sastoji se od originalnih kompozicija i aranžmana za flautu i gitaru te tvori raznoliku kombinaciju zanimljivih kompozicija s raznolikim kulturološkim utjecajima. U lipnju 2018. osvajaju prvu nagradu na natjecanju komornih ansambala Premio Citta di Padova.

Nika Bauman(HR) studirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje je 2015. stekla status magistra umjetnosti(cum laude), a u ožujku 2019. diplomirala je na Universität für Musik und darstellende Kunst u Beču. Osvojila je nekoliko prvih nagrada na nacionalnim natjecanjima u Hrvatskoj te međunarodne nagrade Yamaha Music Foundation of Europe i Werner Tripp.

Redovno nastupa s različitim komornim ansamblima i kao orkestralni glazbenik. Nastupala je u koncertnim dvoranama diljem Hrvatske, Slovenije i Austrije, uključujući KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu, Brücknerhaus u Linzu i Musikverein u Beču pod ravnanjem maestra Zubina Mehte i maestra Franz Welser-Mösta.

Marko Ferlan(SLO) svoje je glazbeno obrazovanje započeo u Glazbenoj školi u Brežicama(SLO), a nastavlja ga u GU Elly Bašić u Zagrebu u klasi prof. Ante Čaglja. U tom razdoblju osvaja nagrade na više međunarodnih natjecanja uključujući Simone Salmaso(Viareggo,IT), Andres Segovia(Velbert, GE) i Citta di Gorizia(IT). Status magistra umjetnosti stiče na Univerzitetu za glazbu i izvedbenu umjetnost u Beču u klasi prof. Guntera Schneidera.

Kao solist i komorni glazbenik nastupao je u koncertnim dvoranama diljem Europe uključujući Konzerthaus u Beču, National Concert Hall u Dublinu, Schloss Belvedere Hall u Weimaru, Slovensku filharmoniju u Ljubljani i Hrvatski Glazbeni Zavod u Zagrebu. Djeluje i kao jazz glazbenik u različitim sastavima u Hrvatskoj i Austriji na električnoj gitari, električnom basu i kontrabasu.

Program koncerta:

J. Ibert: Entr’acte za flautu i gitaru

J. S. Bach: Sonata za flautu i basso continuo u e-molu, BWV 1034
– Andante
– Allegro

D. Bogdanović: Prelude za flautu i gitaru

A. Piazzolla: Histoire du Tango
– Café 1930
– Nightclub 1960

M. Tadić: Četiri makedonska komada
– Zajdi, zajdi
– Pajduška
– Jovka Kumanovka
– Gajdarsko oro

Koncert se održava u Galeriji Vladimir Bužančić, ulaz je slobodan.

Detalji

Datum:
23. svibnja 2019.
Event Category:

Mjesto

CZK NZ
Trg Narodne zaštite 2, Remetinec
Zagreb, 10020 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Telefon:
01 6140 189
Web stranica:
www.czk-novi-zagreb.hr
ANKETA
Centar za kulturu Novi Zagreb jedan je od partnera na projektu SuKultura, projektu koji se bavi razvojem kulturne ponude Novog Zagreba,
pa Vas molimo da ispunite anketu na linku ispod kako bi nam pomogli da što bolje utvrdimo potrebe i želje naših sugrađana.
- Više o Sukulturi -
- LINK NA ANKETU -