SVIJET KAO SLIKA I OBLIK

LIKOVNA RADIONICA ZA DJECU
Centar za kulturu Novi Zagreb

Info

Svijet kao slika i oblik je likovna radionica za djecu. 
VIŠE
Vrijeme održavanja: ponedjeljkom od 19-20.30, osim blagdanima i školskim praznicima

Razdoblje održavanja: od siječnja do lipnja, od listopada do prosinca
Voditeljica: Anja Serdar, mag. educ. art

 

***
Sav potreban materijal i pribor polaznicima omogućuje CZK Novi Zagreb.

Galerija slika

Uvjeti

CIJENA RADIONICA: (plaćanje u 8 rata)
• Likovni studio – likovna radionica za djecu iznos mjesečne rate: 27,00 eur Uvjeti pohađanja radionice i način plaćanja:

Potpisom ove upisnice polaznik/roditelj/staratelj obvezuje se na plaćanje članarine u 8 rata prema ispostavljenim HUB uplatnicama.
Uplata se mora izvršiti u rokovima naznačenim na HUB uplatnicama.
U slučaju opravdanog izostanka s radionice dužeg od mjesec dana (npr. bolest ili putovanje uz predočenje pisane isprave), polaznik će biti oslobođen plaćanja naknade za to vrijeme isključivo na temelju pisanog zahtjeva, koji je obvezan dostaviti višoj str.suradnici Centra ili voditelj-u /-ici radionice.
Danom ispisa smatra se prvi dan u sljedećem mjesecu nakon zaprimljene pisane obavijesti o odustajanju od pohađanja radionice.
Do dana ispisa polaznik/roditelj/staratelj dužan je namiriti eventualna dugovanja prema Centru.

– Preuzmite Prijavnicu u PDF formatu.

Prijava

Adresa

Trg Narodne zaštite 2, Remetinec,
10020 Zagreb

Kontakt telefon

+385 (0)1 6140 190

Kontakt e-mail

czk@czk-novi-zagreb.hr

Više informacija

Polaznici radionice upoznat će tehnike likovnog stvaranja, od slikarskih (tempera, akvarel, kolaž), kiparskih (plastelin, žica i sl.) do manje uobičajenih i naprednijih kao što su grafičke tehnike (frotaž, karton tisak, linorez). Polaznici pojedinačno i timski stvaraju radove većeg formata na određenu temu čime razvijaju osjećaj za suradnju, stvaralačko istraživanje i komunikaciju.

Teme radionica odnosit će se na godišnja doba, ekologiju, prijateljstvo, toleranciju, a bit će prigodnog karaktera za blagdane i datume (Uskrs, Božić, Fašnik, Majčin dan). Mladi će polaznici tematski biti usmjereni i na godišnje teme naše Galerije Vladimir Bužančić čime polaznike motiviramo stvaralačko izražavanje prema uzoru na profesionalne umjetnike.

Voditeljica će tako mlade polaznike naučiti analitičkom promatranju i analizi problema, poticat će sudionike kroz razgovor, demonstraciju rada, igranje s tekstom (likovno izražavanje pisanog teksta), usmeno izlaganje (pripovijedanje, opisivanje, tumačenje…) i, polaznicima najdražu metodu – igru.

Cilj radionice ostvaruje se u rasponu od stjecanja osnovne likovne pismenosti do poticanja i razvijanja likovnog potencijala polaznika. Likovni studio je velika podrška zdravom razvoju djece jer potiče izražavanje i komunikaciju neverbalnim, likovnim izrazom, što je na početku osnovne škole najprimjereniji pristup.

Likovne radionice održavat će se u prostorijama CZK Novi Zagreb, a kada nam vrijeme bude naklono, stvarat ćemo na otvorenom.

Autorica i voditeljica programa Anja Serdar završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, na Grafičkom odjelu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (2012.) na nastavničkom smjeru na glavnom umjetničkom predmetu Grafika i primijenjena grafika u klasi prof. Ines Krasić. Godine 2013. stažirala je na mjestu stručnog suradnika – voditelja galerije godinu dana u Galeriji Vladimir Bužančić, Centar za kulturu Novi Zagreb. Povremeno se bavi pedagoškim radom i sudjeluje u postavljanju izložaba u muzejima u Zagrebu i okolici. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi, a od 2015. godine član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

OSTALE RADIONICE

SLIKARSKI STUDIO - Likovna radionca za odrasle

CRTAM I PRIČAM - Strip radionica