LIKOVNI STUDIO

RADIONICA ZA DJECU PREDŠKOLSKE I ŠKOLSKE DOBI 2019/2020.
Centar za kulturu Novi Zagreb

Info

Likovni studio je radionica za predškolsku i osnovnoškolsku dob. VIŠE
Vrijeme održavanja: ponedjeljkom od 19-20.30, osim blagdanima i školskim praznicima

Razdoblje održavanja: od siječnja do lipnja, od listopada do prosinca
Voditeljica: Anja Serdar, mag. educ. art

Mjesečna cijena radionice (predškolarci) iznosi 75 kuna.
Mjesečna cijena radionice (školarci) iznosi 150 kuna.

***
Sav potreban materijal i pribor polaznicima omogućuje CZK Novi Zagreb.

Galerija slika

Prijava

Adresa

Trg Narodne zaštite 2, Remetinec,
10020 Zagreb

Kontakt telefon

+385 (0)1 6140 190

Kontakt e-mail

czk@czk-novi-zagreb.hr

Više informacija

Polaznici radionice upoznat će tehnike likovnog stvaranja, od slikarskih (tempera, akvarel, kolaž), kiparskih (plastelin, žica i sl.) do manje uobičajenih i naprednijih kao što su grafičke tehnike (frotaž, karton tisak, linorez). Polaznici pojedinačno i timski stvaraju radove većeg formata na određenu temu čime razvijaju osjećaj za suradnju, stvaralačko istraživanje i komunikaciju.

Teme radionica odnosit će se na godišnja doba, ekologiju, prijateljstvo, toleranciju, a bit će prigodnog karaktera za blagdane i datume (Uskrs, Božić, Fašnik, Majčin dan). Mladi će polaznici tematski biti usmjereni i na godišnje teme naše Galerije Vladimir Bužančić čime polaznike motiviramo stvaralačko izražavanje prema uzoru na profesionalne umjetnike.

Voditeljica će tako mlade polaznike naučiti analitičkom promatranju i analizi problema, poticat će sudionike kroz razgovor, demonstraciju rada, igranje s tekstom (likovno izražavanje pisanog teksta), usmeno izlaganje (pripovijedanje, opisivanje, tumačenje…) i, polaznicima najdražu metodu – igru.

Cilj radionice ostvaruje se u rasponu od stjecanja osnovne likovne pismenosti do poticanja i razvijanja likovnog potencijala polaznika. Likovni studio je velika podrška zdravom razvoju djece jer potiče izražavanje i komunikaciju neverbalnim, likovnim izrazom, što je na početku osnovne škole najprimjereniji pristup.

Likovne radionice održavat će se u prostorijama CZK Novi Zagreb, a kada nam vrijeme bude naklono, stvarat ćemo na otvorenom.

Autorica i voditeljica programa Anja Serdar završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, na Grafičkom odjelu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (2012.) na nastavničkom smjeru na glavnom umjetničkom predmetu Grafika i primijenjena grafika u klasi prof. Ines Krasić. Godine 2013. stažirala je na mjestu stručnog suradnika – voditelja galerije godinu dana u Galeriji Vladimir Bužančić, Centar za kulturu Novi Zagreb. Povremeno se bavi pedagoškim radom i sudjeluje u postavljanju izložaba u muzejima u Zagrebu i okolici. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi, a od 2015. godine član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

OSTALE RADIONICE

Slikarski studio

Strip radionica