CZKNZ predstavlja: ‘Ružno pače’
– Scena Gorica
Subota, 12. listopada 2024.,11 sati
Velika dvorana CZK

‘Ružno pače’ jedna je od bajki Hansa Christiana Andersena koja se smatra klasičnim i općepoznatim mjestom književnosti, čak do te mjere da njen autor pada u drugi plan.

Na svega nekoliko kartica teksta Andersen otvara općeljudske momente: strah od napuštanja, težnju za prihvaćanjem i strah od odbijanja, potragu za dobrim, a u 21. stoljeću posebno se ističe tema drukčijosti i drugačijeg. Svaki od istaknutih aspekata kod Andersena ima jak identifikacijski moment kod čitatelja – svatko od nas se lako postavlja u poziciju odbačenog pačeta i nedaća koje ga susreću, što razvija jaku empatičnost toliko potrebnu današnjim najmlađim generacijama.

Čvrsto postavljeni odnosi rezultiraju mogućnošću mnogostrukih interpretacija završetka: može li društvo biti manje osuđujuće prema drugostiị Koja je žrtva koju drugačiji pojedinac treba podnijeti prije nego bude prihvaćenị Treba li nekoga odbaciti na prvu, prije nego se njegove prave karakteristike razviju u punom zamahu i punoj ljepotiị

Uzrast: 3+
Ulaz: 4 EUR

Ulaznice možete kupiti kod dežurnih djelatnika CZK Novi Zagreb od 4. listopada 2024. radnim danom od ponedjeljka do četvrtka od 9.00 do 20.00 sati, a u petak do 15:00 sati.
Ulaznice se prodaju na blagajni (prizemlje) u subotu, 5. listopada sat vremena prije početka predstave (od 10 sati) te ih je moguće kupiti isključivo gotovinom!

Vlastita produkcija Gradskog kazališta Scene „Gorica“ Režija: Tomislav Pavković
Glume: Tena Pataky, Vedran Komerički i Ana Šantar
Kostimografija: Petra Pavičić
Scenografija: Dražen Matijašević
Glazba: Roko Vušković
Oblikovanje svjetla: Vesna Kolarec
Voditelj tehnike: Tomislav Kotrla
Voditelj svjetla: Damir Sirotić
Voditelji tona: Tomislav Kotrla, Milan Naglić

Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo.