19.10.2010. – 10.11.2010.

Tomislav Brajnović
Alen Floričić
Aleksandar Garbin
Davor Sanvincenti
Dragana Sapanjoš
Silvo Šarić
Goran Škofić
Sandra Vitaljić
Strogo osobno

Strogo osobno donosi osam singularnih priča suvremene umjetnosti, osam puta iz prvog lica o poziciji umjetnika i nerazdvojivo povezanoj, poziciji čovjeka. Iako su umjetnici boravištem, prebivalištem, mjestom rođenja zabilježeni u Istri, njihovo zajedničko imenovanje pod istarsku scenu, namjerno zaobilazimo kako bi naglasile da scena kao homogena i strukturirana pojava ne postoji. Umjesto, vidimo niz pojedinaca, individualnih napora i osobnih razgovora, prvo sa sobom, potom s nama samima. Polazeći od činjenice da je svaki slučaj zaseban, pokušale bi ih ocrtati pojmom sobe koja sama po sebi upućuje na najosobniji prostor, u kojem su introspekcija, razotkrivanje psihičkih stanja i uvlačenje u nutrinu, još uvijek mogući. U fast life-u današnjice to nisu moderne teme, i baš zato što za njih nemamo dovoljno vremena, želimo ih navesti, ući u različite sobe i koliko nam je moguće, zadržati se u njima. U prostoru izložbe obuhvaćene su po načelu osobnih odabira radova i subjektivnih čitanja, što smo željele, kao još jednu razinu projekcija osobnog, podcrtati naoko protuslovnim pojmovima u naslovu: Strogo osobno. (kustosice izložbe Ksenija Orelj, Sabina Salamon)

O autoru:

Tomislav Brajnović
Rođen je u Zagrebu 1965. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1999. godine. Član je HDLU Istre i HDLU Zagreba od 1991. godine. Prvu godinu Likovne akademije završava u Den Haagu. Nastavlja studij na ALU u Zagrebu kod profesora Đure Sedera. Završio je poslijediplomski studij MA na Central St Martins College of Art & Design u Londonu 2003. Skupno je izlagao u Hrvatskoj, Italiji, SAD-u, Nizozemskoj, Mađarskoj, Velikoj Britaniji, Sloveniji, Irskoj, Njemačkoj i BiH. Samostalno je izlagao u Hrvatskoj i BiH. Dobitnik je više nagrada i priznanja za svoj rad.

E-mail: brajnovic@yahoo.com

www.brajnovic.com
Alen Floričić
Rođen je 1968.godine u Puli. Diplomirao je Likovne umjetnosti na Pedagoškom fakultetu u Rijeci, a magistrirao Video i nove medije na Akademiji za likovnu umetnost in oblikovanje u Ljubljani. Radi kao profesor na Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn u Puli te kao vanjski suradnik na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Izlagao je na velikom broju samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, između ostalog u Centru za suvremenu umjetnost PS1 u New Yorku, Kunsthalle Bethanien u Berlinu, Rennaisance Society u Chicagu. Bio je jedan od predstavnika Hrvatske na 51. biennalu u Veneciji 2005. godine.

E-mail : alen.floricic@ gmail.com
Aleksandar Garbin
Rođen je u Rovinju 1955. godine. Diplomirao je kiparstvo 1988. na Accademia di Belle Arti di Brera u Milanu. Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada za svoj rad.

E-mail: algarbin@yahoo.com
Davor Sanvincenti

Rođen je.1979. godine. Multimedijalni je umjetnik od početka svog rada zaokupljen ispitivanjem mehanizama ljudskih stanja i percepcija – posljednjih se godina intenzivno bavi istraživanjem područja audiovizualnog i antropologije vizualne kulture, razvijajući eksperimentalna video ostvarenja i uranjajuće instalacije koje su presjek video umjetnosti i performansa. Dobitnik je više nagrada među kojima je i Nagrada Radoslav Putar 2010. za umjetnika do 35 godina. Njegova se fizička video instalacija pod nazivom „1001“ nalazi u audiovizualnoj zbirci Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

E-mail: render_001@hotmail.com
Dragana Sapanjoš
Rođena je 1979. godine. Diplomirala je 2004. na Accademia di Belle Arti di Brera u Milanu. Izlaže od 1999. uglavnom u Hrvatskoj i Italiji. 2010. godine bila je među finalistima Nagrade Radoslav Putar za najboljeg umjetnika do 35 godina.

E-mail: sapanjos.dragana@gmail.com
Silvo Šarić
Rođen je 1965. godine u Puli. Diplomirao je kiparstvo u klasi profesora Josipa Diminića na Pedagoškom fakultetu u Rijeci 1990. godine. Nakon završetka studija boravi u Rimu 7 godina. Kao dobitnik ArtsLink stipendije 1998. godine boravi u Bostonu i New Yorku. Dobitnik je stipendije Pollock-Krasner fondacije iz New Yorka. Radi kao restaurator u Hrvatskom restauratorskom zavodu, Radionica Vodnjan, Juršići i kao viši asistent na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Rijeci.

E-mail: silvo.saric@pu.t-com.hr
Goran Škofić
Rođen je 1979. godine u Puli. Diplomirao je video oblikovanje na Umjetničkoj akademiji u Splitu u klasi profesora Dana Okija. Za svoj rad je 2009. godine nagrađen nagradom Radoslav Putar za najboljeg umjetnika do 35 go dina. U 2010. godini boravio je na prestižnoj rezidenciji ISCP (International Studio & Curatorial Program) u New Yorku. Izlagao je na više izložbi i festivala u Hrvatskoj i inozemstvu.

www.goranskofic.com
Sandra Vitaljić
Rođena je u Puli 1972. godine. Magistrirala je fotografiju na Akademiji za film i TV u Pragu, Češka, a na istom fakultetu apsolvirala je doktorski studij iz povijesti i teorije fotografije. Zaposlena je kao izvanredni profesor na Odsjeku snimanja Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Njeni radovi nalaze se u stalnom postavu Moderne galerije u Zagrebu i zbirci Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci. Članica je ULUPUH- a i HDLU-a. Dobitnica je stipendije ArtsLink (1997.) u Ansel Adams Center for Photography, San Francisco,CA i Fulbright (2006. – 2007.) u Rochester Institute of Technology, Rochester, NY.