02.prosinac.2010 u 20 sati.

… iz glazbene riznice…

Galerija Centra

Program:

Izbor sa CD-a „Pušlec”
V. Čaklec
Dobro mi došel prijatel
S. Boroš
Veselo, veselo Zagorci
Hrv. narodne
Vehni, vehni fijolica
Ki su dečki črlenejši
Lepe ti je Zagorje zelene

O. F. Pintarić
Rondo
L. van Beethoven
Sonata op. 27, nr. 2, cis-mol („Mondschein Sonate”)
– Adagio Sostenuto
F. Chopin
Valcer op. 64, nr. 2 (op. posth.) cis-mol
V. Ivanjek
Intermezzo
J. Brahms
Mađarski ples

D. Brahm
Moj Zagreb, tak imam te rad
G. Raskin
Those Were The Days
G. Gershwin
I Got Rhythm
V. Ivanjek
Rapska zvona
L. Denza – V. Ivanjek
Funiculì – funiculà

– obrade za glasovir V. Ivanjek

 

O izvođaču:

Vitomir Ivanjek

Rođen 22. srpnja 1969. godine u Zagrebu. Već sa svojih pet godina počinje učiti glasovir kod našeg istaknutog glazbenog pe-dagoga, prof. Blaženke Zorić, u čijoj klasi i maturira 1987. Također maturira i u MIOC-u (matematičko-informatičkom obrazovnom centru) 1988. godine, zbog velike ljubavi prema kompjuterima, na kojima piše i neke glazbene programe (skladbe). Tijekom školovanja osvaja niz prvih nagrada na republičkim i saveznim natjecanjima, te sudjeluje na mnogim međunarodnim seminarima (ISMA, IPTEC, EPTA) u Švicarskoj, V.Britaniji, Austriji, Švedskoj i Hrvatskoj, kao i na seminarima svoje profesorice i koncertima širom bivše Jugoslavije, a povremeno muzicira i sa svojom sestrom Ines (magistrirala flautu na Muz. Akademiji u Zagrebu). Dobitnik je „Pogorelićeve stipendije”, nagrade Udruženja jug. kompozitora za svoju skladbu „Dijalog”, te nagrade „Mira Sakač”.
Svoje daljnje školovanje nastavlja u Beču na Hochschule für Musik und darstellende Kunst, gdje upisuje studij u klasi prof. Alexandera Jenner, te uspješno diplomira 1994. godine. Usavršava glasovir u klasi prof. Klare Harrer-Baranyi i popularnu glazbu u klasi prof. Mag. Reinharda Theisera, također u Beču. Član je HDGU-a (Hrvatskog društva glazbenih umjetnika) i HZSU-a (Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika), te radi i djeluje kao samostalni glazbeni umjetnik.
Uz klasičnu glazbu već od malena svira i zabavnu glazbu, koja zauzima vrlo važno mjesto u njegovom umjetničkom životu, jer koristeći svoje znanje harmonije i tehničke sposobnosti stečene na klasici, upravo na jedan klasičan način aranžira i interpretira zabavnu glazbu spajajući popularnu glazbu i klasične harmonizacije u koncertne aranžmane. Nastupa u najpoznatijim palačama, dvorcima i hotelima u Austriji, na različitim svečanostima i promocijama, na Hrvatskim balovima (Beč), na proslavama Dana hrvatske državnosti u Beču, te za potrebe Hrvatskog, Nizozemskog i Grčkog Veleposlanstva. Također sklada, a i svira orgulje u crkvi „Sv. Mati Slobode”.
Sudionik je „Wiener Bezirkfestwochen”, nastupa na dobrotvornim koncertima u Austriji („Shake Hands” Kroatien-Österreich, Benefit Gala-reception for children and woman in Croatia), a također sudjeluje i nastupa u projektu „Hrvatska priča” u Beču (Theater „Akzent”), na festivalu „Odindi” („Interkult Theater”, Beč), za EU-projekt „Daphne” (Wiener Rathaus), na „Hrvatskom tjednu” u Bukureštu, te koncertira u SAD-u, Italiji i na Cipru. Nastupao je sa Zagrebačkim solistima, orkestrom „Gaudeamus”, orkestrima MOC-a i HGZ-a, i snimao za radio i TV. Redovito održava solističke koncerte u Beču, Milanu i širom Hrvatske.
Godine 1999. izdaje i svoj prvi CD i kazetu „Pušlec”, na kojem je izbor kajkavskih popevki u vlastitoj obradi za glasovir, te za glasovir s flautom, a koji je bio i nominiran za „Porina”. 2003. godine izdaje demo-CD „Hello” limitirane edicije i numeriran, a 2005. godine predstavlja CD „Imaginarne vedute”, koji je također bio nominiran za „Porina”, a s izborom svojih skladbi, i već gore spomenutim vlastitim obradama. Krajem 2006. godine izdaje i 2. izdanje CD-a „Pušlec”, a 2008. single-CD „Rapska zvona” na kojem se nalazi Ivanjekova istoimena skladba „Rapska zvona”, koju je skladao 2007. godine potaknut i očaran jepotom Raba. Skladao „Rapska zvona”, „Intermezzo”, „Razmišljanje”, „Imaginarne vedute”, „Sjećanje”, „Dijalog”, „Božićni valcer”…