RADIONICA STRIPA

Centar za kulturu Novi Zagreb

Info

Radionica Stripa je radionica za osnovnoškolsku dob.

VIŠE

Vrijeme održavanja: ponedjeljkom od 19 – 20.30 h (osim blagdanima i školskim praznicima)

Razdoblje održavanja: od siječnja do lipnja, od listopada do prosinca
Voditelj: Zdenko Mikša, mag. educ. art.

***
Sav potreban materijal i pribor polaznicima omogućuje CZK Novi Zagreb.

Galerija slika

Uvjeti

CIJENA RADIONICA: (plaćanje u 8 rata)
• radionica STRIPA za djecu iznos mjesečne rate: 27,00 eur

Potpisom ove upisnice polaznik/roditelj/staratelj obvezuje se na plaćanje članarine u 8 rata prema ispostavljenim HUB uplatnicama.
Uplata se mora izvršiti u rokovima naznačenim na HUB uplatnicama.
U slučaju opravdanog izostanka s radionice dužeg od mjesec dana (npr. bolest ili putovanje uz predočenje pisane isprave), polaznik će biti oslobođen plaćanja naknade za to vrijeme isključivo na temelju pisanog zahtjeva, koji je obvezan dostaviti višoj str.suradnici Centra ili voditelj-u /-ici radionice.
Danom ispisa smatra se prvi dan u sljedećem mjesecu nakon zaprimljene pisane obavijesti o odustajanju od pohađanja radionice.
Do dana ispisa polaznik/roditelj/staratelj dužan je namiriti eventualna dugovanja prema Centru.

– Preuzmite Prijavnicu u PDF formatu.

Prijava

Adresa

Trg Narodne zaštite 2, Remetinec,
10020 Zagreb

Kontakt telefon

+385 (0)1 6140 190

Kontakt e-mail

czk@czk-novi-zagreb.hr

Više informacija

Radionica stripa namijenjena je polaznicima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta koji su već pokazali stanovitu nadarenost, s ciljem stjecanja vještina za samostalnu izradu stripa.

Likovni pedagoški rad s djecom koristan je u odgojnom i stručnom smislu, posebno zbog premalog broja sati likovnog odgoja i kulture u redovitom kurikulumu. Nameće potreba da se kod likovno nadarene djece kvalitetno formiramo i usmjerimo talent.

Upravo je zabavno-kreativna forma stripa prikladna, a i popularna kod mladih ljudi duboko uronjenih u popularnu kulturu. No strip osim što potiče vizualnu kreativnost, razvija i kulturu čitanja pri čemu su mladi polaznici tvorci svojih svjetova i svemira, a upravo će oni biti ovjekovječeni prigodnim izložbama polaznika, među kojima je i sudjelovanje na međunarodnom festivalu stripa Crtani romani šou. Polaznici će tako u jednoj školskoj godini triput izlagati svoje radove na sljedećim izložbama:

1. izložba polaznika Radionice stripa na temu Božića

2. sudjelovanje na festivalu stripa Crtani romani šou

3. Završna izložba polaznika Radionice stripa

Autor i voditelj radionice: 
Zdenko Mikša, mag. educ. art., rođen je 1995. u Zagrebu gdje je završio Školu primijenjene umjetnosti i dizajna te potom Nastavnički odsjek Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Igora Čabraje.
Od 2016. godine vodi radionice stripa u Centrima za kulturu, Muzeju suvremene umjetnosti, knjižnicama i galerijama u Zagrebu, na otoku Hvaru (Jelsa) i Dvoru. Sudjeluje na mnogim projektima, konferencijama i edukacijama. Djeluje kao umjetnik, ilustrator i likovni terapeut – učitelj likovnog u Centru za autizam, Zagreb.
Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. 

OSTALE RADIONICE

SLIKARSKI STUDIO - Likovna radionca za odrasle

SVIJET KAO SLIKA I OBLIK - Likovna radionica za djecu