Centar za kulturu Novi Zagreb za ljetne praznike održava raznovrsne aktivnosti za učenike osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Pripremili smo niz BESPLATNIH radionica, igraonica i rekreativnih aktivnosti u razdoblju od 23. lipnja do 10. srpnja 2021. godine, od 10 do 14 sati.

 

U nastavku pročitajte više informacija o ponuđenim aktivnostima.

 

(A) IGRAONICE od 23. 6. do 10. 7., pon – sub: 10 – 14 sati

 

PLAYSTATION

Organiziranje nogometnih, košarkaških turnira, lude trke automobila, avanture Huga, Ratatouillea, Little Big Planet…. uz potporu voditelja polaznici se uče toleranciji, strpljenju i timskoj igri jer uz dodatke igrice igraju i četvero zajedno istu igricu.

 

IGRAONICA DRUŠTVENIH IGARA

Potiče razvoj kritičkog mišljenja:  Kako dijete raste, tako se razvija njegovo mišljenje i pogled na svijet. U tom razvoju društvene igre itekako mogu biti od koristi, što u posljednje vrijeme naglašavaju i mnogi stručnjaci. Kada se dijete za vrijeme igre nađe pred nekim problemom, pokušati će ga riješiti. U početku će mu u tome pomoći suigrači, a s vremenom mu takve situacije neće predstavljati prepreku. Stručnjaci kažu kako upravo ovakve situacije uče dijete kako i u stvarnom životu racionalno rješavati potencijalni probleme, dok neki čak kažu kako društvene igre (pod uvjetom da se igraju od rane dobi), pomažu i povećavanju djetetova IQ-a.

Djeca će kroz igru shvatiti kako je suradnja s ostalim članovima tima često jedini put do cilja.

Jednom kada dijete zaista shvati kako je poraz sastavni dio igre, te da cilj igara nije uvijek pobjeda, počet će prihvaćati i „poraze“ u stvarnom životu, te da se stvari ne mogu uvijek odvijati onako kako želimo.

 

REKREATIVNI PROGRAMI

Ping pong i badminton – organiziranje turnira i natjecanja

 

 

(B) KREATIVNE RADIONICE

 

Pri osmišljavanju aktivnosti pratimo aktualne trendove u dječjoj edukaciji i pametnoj zabavi, a volimo biti korak ispred njih i osmisliti nešto posve neuobičajeno, originalno i jednostavno svoje. Iz tih razloga, u radionicama koristimo originalne, neuobičajene i fleksibilne materijale visoke kvalitete i potvrđene zdravstvene sigurnosti. Često radimo i s ekološkim, recikliranim materijalom u cilju podizanja svijesti o zaštiti prirode kroz poticanje kreativnog razmišljanja pri „obradi“ starih materijala. Sve kroz igru i druženje! Ponuda naših kreativnih radionica u kontinuiranoj je nadogradnji jer smo, kao i sama djeca, u stalnoj potrazi za novim izazovima: filmske, art radionice, ljetni kreativni boravak u parku…

 

 

„ZAPLEŠI SA MNOM“ – plesna radionica

od 28. 6. do 3. 7., 10:30 – 11:30 sati

 

 

„HOKUS POKUS“ RADIONICE

od 28. 6. do 3. 7., 10 – 12 sati

 

Hokus – pokus podrazumijeva program edukativnih radionica za popularizaciju prirodnih znanosti. Riječ je o znanstvenim radionicama koje su osmišljene s namjerom da zainteresiraju djecu osnovnoškolskog uzrasta za sve što se oko njih događa. Sve što nas okružuje vezano je uz kemiju, fiziku, biologiju… Cilj je pomoći djeci da nauče promatrati i razumjeti svijet oko sebe i pri tome se zabavljati.

 

 

Svi programi su besplatni za djecu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.

 

Financirano od Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba.

 

 

Predbilježbe obavezne na:

CENTAR ZA KULTURU NOVI ZAGREB

Trg Narodne zaštite 2, Zagreb

tel: 01 6140 189

czk@czk-novi-zagreb.hr