SLIKARSKI STUDIO

Radionica likovnih amatera
Centar za kulturu Novi Zagreb

Info

Slikarski studio je radionica za srednjoškolsku dob i odrasle. VIŠE
Vrijeme održavanja: ponedjeljkom od 18:15 – 20:30 h, osim blagdanima i školskim praznicima.

Razdoblje održavanja: od siječnja do lipnja, od listopada do prosinca
Autorica i voditeljica programa: Vesna Šantak, akademska slikarica-grafičarka
Mjesečna cijena radionice iznosi 26,54 EUR (200 kuna).

***
Sav potreban materijal i pribor polaznicima omogućuje CZK Novi Zagreb.

Uvjeti

Uvjeti pohađanja radionice i način plaćanja:

Potpisom ove upisnice polaznik se obvezuje na plaćanje članarine u iznosu od 26,54 EUR (200 kuna). 200 kn, u 9. rata, a prema ispostavljenim HUB uplatnicama.

Uplata se mora izvršiti u rokovima naznačenim na HUB uplatnicama.

U slučaju opravdanog izostanka s radionice dužeg od mjesec dana (npr. bolest ili putovanje u predočenje pisane isprave), polaznik će biti oslobođen plaćanja naknade za to vrijeme isključivo na temelju pisanog zahtjeva, koji je obvezan dostaviti višem str.suradniku Centra ili voditelju radionice.

Danom ispisa smatra se prvi dan u sljedećem mjesecu nakon zaprimljene pisane obavijesti o odustajanju od pohađanja radionice.

Do dana ispisa polaznik je dužan namiriti eventualna dugovanja prema Centru.

– Preuzmite Prijavnicu u PDF formatu.

Prijava

Adresa

Trg Narodne zaštite 2, Remetinec,
10020 Zagreb

Kontakt telefon

+385 (0)1 6140 190

Kontakt e-mail

czk@czk-novi-zagreb.hr

Više informacija

Na radionici se savladavaju osnove crtanja, slikanja, grafičkih tehnika i modeliranja. Polaznici se upoznaju sa osnovama likovnog jezika (likovni elementi, likovne tehnike, likovni motivi), osnovama kompozicije i perspektive kroz različite periode povijesti umjetnosti i osnovama likovne teorije i analize umjetničkih djela. U školskoj godini 2019./2020. polaznici će se upoznati sa modeliranjem u tehnici ‘papier machea’, i kombiniranoj tehnici ‘papier machea’ i gipsa.

Na radionicama polaznici upoznaju tehnike crtanja olovkom, ugljenom, tušem i perom. Slikanje pak uče kroz tehnike tempere, akvarela i pastela. Osim crtanja i slikanja polaznici će nastaviti sa grafičkim tehnikama karton tiska i linoreza.

Novina školske godine 2019/2020. jest crtanje akta, a nastavljamo s crtanjem portreta i figure u prostoru. Iako savladavamo osnove crtanja prema promatranju zadanog motiva, nastavljamo s crtanje, prema predlošku slika starih majstora, modernih i suvremenih umjetnika.

Radionica za amatere je i edukativnog karaktera. Polaznici posjećuju izložbe u Galeriji Vladimir Bužančić i upoznaju se sa suvremenim umjetničkim praksama. Radionice će dijelom održavati u prirodi po principu crtanja i slikanja po promatranju: savladavanje osnova perspektive, odabira kadra, crtanje slikanje prirode i arhitekture.

Smještanjem likovne akcije u urbani prostor, želimo ukazati na potrebu preispitivanja značenja samog prostora i svakodnevnog života koji se događa u određenom kvartu. Kreativni ciklus bit će okrunjen zajedničkom završnom izložbom polaznika likovnih radionica CZKNZ.

Autorica i voditeljica programa Vesna Šantak diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti na smjeru slikar-grafičar u Zagrebu 1998. godine u klasi profesora Frane Para na Odjelu grafike. Pored slikarstva i kiparstva, umjetnica se bavi plesom, eksperimentalnim teatrom, ilustriranjem i pedagoškim radom. Autorica je i voditeljica projekata likovnih i plesnih radionica za djecu i odrasle od 1998. godine. Izlaže na samostalnim i skupnim izložbama, a dosad je održala i desetke performansa u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (1999.), Academie Moderne (2000.), Punkta (2001.) i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (2004.) godine. Šantak je dobitnica posebne nagrade publike na DAAK-u 2005. godine u Koprivnici.

OSTALE RADIONICE

SVIJET KAO SLIKA I OBLIK - Likovna radionica za djecu

CRTAM I PRIČAM - Strip radionica