SLIKARSKI STUDIO

Radionica likovnih amatera
Centar za kulturu Novi Zagreb

Info

Slikarski studio je radionica za srednjoškolsku dob i odrasle. VIŠE
Vrijeme održavanja: ponedjeljkom od 18:15 – 20:30 h, osim blagdanima i školskim praznicima.

Razdoblje održavanja: od siječnja do lipnja, od listopada do prosinca
Voditeljica: Marta Živičnjak, mag.educ.art

***
Sav potreban materijal i pribor polaznicima omogućuje CZK Novi Zagreb.

Uvjeti

Uvjeti pohađanja radionice i način plaćanja:

Potpisom ove upisnice polaznik se obvezuje na plaćanje članarine u iznosu od 35 eur, u 9. rata, a prema ispostavljenim HUB uplatnicama.
Uplata se mora izvršiti u rokovima naznačenim na HUB uplatnicama.

U slučaju opravdanog izostanka s radionice dužeg od mjesec dana (npr. bolest ili putovanje u predočenje pisane isprave), polaznik će biti oslobođen plaćanja naknade za to vrijeme isključivo na temelju pisanog zahtjeva, koji je obvezan dostaviti višem str.suradniku Centra ili voditelju radionice.

Danom ispisa smatra se prvi dan u sljedećem mjesecu nakon zaprimljene pisane obavijesti o odustajanju od pohađanja radionice.
Do dana ispisa polaznik je dužan namiriti eventualna dugovanja prema Centru.

– Preuzmite Prijavnicu u PDF formatu.

Prijava

Adresa

Trg Narodne zaštite 2, Remetinec,
10020 Zagreb

Kontakt telefon

+385 (0)1 6140 190

Kontakt e-mail

czk@czk-novi-zagreb.hr

Više informacija

Na radionici se savladavaju osnove crtanja, slikanja, grafičkih tehnika i modeliranja. Polaznici se upoznaju sa osnovama likovnog jezika (likovni elementi, likovne tehnike, likovni motivi), osnovama kompozicije i perspektive kroz različite periode povijesti umjetnosti i osnovama likovne teorije i analize umjetničkih djela.

Na radionicama polaznici upoznaju tehnike crtanja olovkom, ugljenom, tušem i perom. Slikanje pak uče kroz tehnike tempere, akvarela i pastela. Osim crtanja i slikanja polaznici će nastaviti sa grafičkim tehnikama karton tiska i linoreza.

Iako savladavamo osnove crtanja prema promatranju zadanog motiva, nastavljamo s crtanje, prema predlošku slika starih majstora, modernih i suvremenih umjetnika.

Radionica za amatere je i edukativnog karaktera. Polaznici posjećuju izložbe u Galeriji Vladimir Bužančić i upoznaju se sa suvremenim umjetničkim praksama. Radionice će dijelom održavati u prirodi po principu crtanja i slikanja po promatranju: savladavanje osnova perspektive, odabira kadra, crtanje slikanje prirode i arhitekture.

Smještanjem likovne akcije u urbani prostor, želimo ukazati na potrebu preispitivanja značenja samog prostora i svakodnevnog života koji se događa u određenom kvartu. Kreativni ciklus bit će okrunjen zajedničkom završnom izložbom polaznika likovnih radionica CZKNZ.

Autorica i voditeljica radionice:
Marta Živičnjak rođena je 7. srpnja 1987. u Zagrebu. Završila je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu 2006. godine. Nakon završene srednje škole upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu ( Nastavnički odsjek) 2006. godine . Po završetku preddiplomskog studija opredjeljuje se za smjer slikarstvo na diplomskom studiju. Od 2010. godine članica je HDLU-a . Diplomirala je 2012. godine u klasi profesora Ante Rašića. 2021. godine postaje članica ULUPUH-a Sekcije za Tekstilno stvaralaštvo. Aktivno izlaže od 2010. godine na samostalnim i skupnim izložbama. Sudjelovala je na kolonijama i rezidencijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Od 2023. godine članica je HZSU-a. Živi i radi u Zagrebu.

OSTALE RADIONICE

SVIJET KAO SLIKA I OBLIK - Likovna radionica za djecu

CRTAM I PRIČAM - Strip radionica