SLIKARSKI STUDIO

Radionica likovnih amatera, 2019/2020.
Centar za kulturu Novi Zagreb

Info

Slikarski studio je radionica za srednjoškolsku dob i odrasle. VIŠE
Vrijeme održavanja: ponedjeljkom od 18:15 – 20:30 h, osim blagdanima i školskim praznicima.

Razdoblje održavanja: od siječnja do lipnja, od listopada do prosinca
Autorica i voditeljica programa: Vesna Šantak, akademska slikarica-grafičarka
Mjesečna cijena radionice iznosi 200 kuna.

***
Sav potreban materijal i pribor polaznicima omogućuje CZK Novi Zagreb.

Prijava

Adresa

Trg Narodne zaštite 2, Remetinec,
10020 Zagreb

Kontakt telefon

+385 (0)1 6140 190

Kontakt e-mail

czk@czk-novi-zagreb.hr

Više informacija

Na radionici se savladavaju osnove crtanja, slikanja, grafičkih tehnika i modeliranja. Polaznici se upoznaju sa osnovama likovnog jezika (likovni elementi, likovne tehnike, likovni motivi), osnovama kompozicije i perspektive kroz različite periode povijesti umjetnosti i osnovama likovne teorije i analize umjetničkih djela. U školskoj godini 2019./2020. polaznici će se upoznati sa modeliranjem u tehnici ‘papier machea’, i kombiniranoj tehnici ‘papier machea’ i gipsa.

Na radionicama polaznici upoznaju tehnike crtanja olovkom, ugljenom, tušem i perom. Slikanje pak uče kroz tehnike tempere, akvarela i pastela. Osim crtanja i slikanja polaznici će nastaviti sa grafičkim tehnikama karton tiska i linoreza.

Novina školske godine 2019/2020. jest crtanje akta, a nastavljamo s crtanjem portreta i figure u prostoru. Iako savladavamo osnove crtanja prema promatranju zadanog motiva, nastavljamo s crtanje, prema predlošku slika starih majstora, modernih i suvremenih umjetnika.

Radionica za amatere je i edukativnog karaktera. Polaznici posjećuju izložbe u Galeriji Vladimir Bužančić i upoznaju se sa suvremenim umjetničkim praksama. Radionice će dijelom održavati u prirodi po principu crtanja i slikanja po promatranju: savladavanje osnova perspektive, odabira kadra, crtanje slikanje prirode i arhitekture.

Smještanjem likovne akcije u urbani prostor, želimo ukazati na potrebu preispitivanja značenja samog prostora i svakodnevnog života koji se događa u određenom kvartu. Kreativni ciklus bit će okrunjen zajedničkom završnom izložbom polaznika likovnih radionica CZKNZ.

Autorica i voditeljica programa Vesna Šantak diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti na smjeru slikar-grafičar u Zagrebu 1998. godine u klasi profesora Frane Para na Odjelu grafike. Pored slikarstva i kiparstva, umjetnica se bavi plesom, eksperimentalnim teatrom, ilustriranjem i pedagoškim radom. Autorica je i voditeljica projekata likovnih i plesnih radionica za djecu i odrasle od 1998. godine. Izlaže na samostalnim i skupnim izložbama, a dosad je održala i desetke performansa u Hrvatskoj i inozemstvu. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (1999.), Academie Moderne (2000.), Punkta (2001.) i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (2004.) godine. Šantak je dobitnica posebne nagrade publike na DAAK-u 2005. godine u Koprivnici.

OSTALE RADIONICE

Likovni studio

Strip radionica