PETAR ĆULIBRK – JAZZ POINT NOVI ZAGREB
petak, 12.5.2023. u 20 sati
Velika dvorana Centra za kulturu Novi Zagreb
Ulaz slobodan!

U sklopu dugogodišnjeg projekta Jazz Point Novi Zagreb Centar za kulturu Novi Zagreb poziva vas na koncert iz ciklusa koji će se održati 12. svibnja 2023. u 20 sati a nastupiti će Petar Ćulibrk.

Petar Ćulibrk rođen je u Dubrovniku (1986). Počinje svirati klavir sa 7 godina, školovanje nastavlja u Umjetničkoj gimnaziji ”Luka Sorkočević”, 2011. diplomira na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu. Jazzom se počinje baviti u dobi od 14 godina. Po dolasku u Zagreb surađuje s Moranom Mesić u kvartetu ”Afinado”, te sa brojnim drugim hrvatskim jazz glazbenicima – Matija Dedić, Jasna Bilušić, Saša Nestorović, Mladen Baraković, Mario Igrec, Zvonimir Šestak, Filip Pavić, Aleksandar Vešić, Jazz Orkestar HRT-a, Miro Kadoić, itd.. Od 2010. do danas usavršava se na brojnim seminarima – kod Kennyja Barrona, Tonyja Monaca, Stefana Heckela, Renata Chicca, Joea Kaplowitza, Adama Holzmana, Alana Broadbenta, Erica Reeda.

Od 2008. do 2014. predaje klavir na Učilištu za popularnu i jazz glazbu. Od 2013. do 2018. profesor je teoretskih predmeta u Srednjoj glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku. Svoj profesionalni put nakratko nastavlja u Nizozemskoj, po povratku predaje klavir u Petrinji. Od 2021. profesor je teoretskih predmeta u Glazbenoj školi Dugo Selo. Svirao je kao pijanist u kvartetu Corona, s Moranom Mesić, u Vjekoslav Crljen Triju, posljednjih godina posebno aktivan s More Love Ensembleom, Cloud Buzzom i Miro Kadoić kvartetom. Dobitnik je 2. nagrade na prvom hrvatskom jazz natjecanju 2015. godine. 2020. nagrađen je Statusom u kategoriji najboljeg jazz pijanista.

IG –> https://www.instagram.com/worldsokayestpianist/
FB –> https://www.facebook.com/worldsokayestpianist/

O ALBUMU:
Album „Old School“ dugogodišnji je solo projekt hrvatskog jazz pijanista Petra Ćulibrka. Iako je ideja o snimanju albuma začeta 2018., a realizirana tek 2022., sam materijal je nastao puno prije. Skladbe na albumu stvarane su kroz različita razdoblja Petrovog života pa se u njima mogu čuti i različiti glazbeni utjecaji – počevši od Oscara Petersona, preko nezamjenjivih Reda Garlanda, Kennyja Barrona i Billa Evansa do mladih snaga – Taylora Eigstija, Emmeta Cohena i Nicholasa Dupuisa (Anomalie).

Kompozicije koje bi bile na albumu počeo je skupljati 2019. i u najužem krugu našlo se njih 10. Od njih, jedna se nije uklapala u koncept albuma pa je bilo potrebno napisati još jednu koja bi ju zamijenila. S obzirom da je snimanje trebalo biti uskoro, ona je nastala istu večer. Nazvao ju je „Eleventh Hour“, budući da je napisana u zadnji tren. Nažalost, zbog početka pandemije i potresa koji je razrušio zgradu HGZ-a gdje je album trebao biti snimljen cijeli je projekt stavljen na čekanje. U međuvremenu je nastala još jedna, kako je na kraju ispalo, posljednja pjesma na
albumu – posvećena tadašnjoj zaručnici, sada već supruzi, dok su neke druge ispale iz igre pa je snimanje početkom 2022. dočekao popis od 9 pjesama.

Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.