Četvrtak, 23. veljače 2017.  –  20 sati

                                                                   – Galerija Centra –

 

 

TRIO  GRACIJE

Dubravka Marković, violina

Tajana Seder Zalusky, violončelo i sopran

Željka Kranjec Noll, klavir

Gost: Jonathan Zalusky, violončelo

Program: 1. Toselli, E. Granados, F. Kreisler, A. Dvořák,

G. F. Händel, S. Rahmanjinov, J. Brahms.

 

Ulaz na koncert besplatan.

P r o g r a m:

  • Enrico Toselli: Serenata
  • Enrico Granados: Intermezzo
  • Fritz Kreisler: Schönrosmarin
  • Antonín Dvořák: Waldesruhe
  • Georg Friedrich Händel: Hornpipe
  • Enrico Granados: Orientale
  • Sergej Rahmanjinov: Elegični trio
  • Johannes Brahms: Mađarski plesovi, 3. i 5.

O   T r i u  G r a c i j e:

Trio Gracije osnovan je 2001. godine u Zagrebu. Do sada su održale više samostalnih koncerata u Zagrebu i           drugim hrvatskim gradovima od kojih su najznačajniji Osorske večeri 2003. g. i Memorijal Dore Pejačević            2003. g. U više navrata snimale su za Hrvatski radio, te samostalnu emisiju na Hrvatskoj televiziji.

Sve članice trija su članice profesionalnog Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

O   u m j e t n i c a m a  –  č l a n i c a m a  T r i a   G r a c i j e:

Dubravka Marković: osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završila je na Glazbenoj Školi Vatroslava     Lisinskog u klasi prof. M. Tušeka. Studij violine započela je u Dubrovniku u klasi prof. Z. Cobenzla, a                   nastavila je u Zagrebu u klasi prof. S. Kuzmina., kod kojega je i diplomirala 1989. godine.
Tijekom studija svirala je u više komornih sastava u sklopu Muzičke akademije u Zagrebu i izvan nje. Bila je dugogodišnja članica tria “Ars viva” koji je između ostalog koncertrirao i na Danima hrvatske glazbe.
Trio je djelovao u suradnji sa Hrvatskim društvom skladatelja, te posebice njegovao izvedbe Hrvatskih autora. Članica je ansambla “Romanca”, a unazad dvije godine aktivno nastupa sa triom “Gracije”. Djeluje i kao pedagog        na Glazbenoj školi Zlatka Balokovića.

Tajana Seder Zalusky: diplomirala je violončelo na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. M. Nagya. Usavršavala se u Beču kod prof. Adalberta Skočića i u Sjedinjenim američkim državama kod prof. Ricka Mooneya. Nastupala je samostalno i u sklopu komornih ansambala (ansambl “Romanca” i sada trio “Gracije”).

Djeluje kao prof. violončela na glazbenoj školi Zlatka Balokovića. Nastupa na brojnim javnim i dobrotvornim koncertima s ansamblom “Trio Gracije” čiji je član od 2001. g. pa sve do danas. Djeluje i kao vokalni solist jer        osim sviranja violončela djeluje i kao sopranistica.

 Željka Kranjec Noll: diplomirala je glasovir s odličnim uspjehom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi       prof. Marije Gvozdić – Horvat. Tijekom studija isticala se kao jedan od najboljih studenata i osvajala brojne       nagrade  i priznanja (više prvih nagrada na državnim natjecanjima, specijalna nagrada za najbolje izvedenu        sonatu L. van Beethovena, te Vjesnikova nagrada “Darko Lukić”).

Usavršavala se u Beču u klasi prof. Paula Badure Skode. Samostalno je koncertrirala u Zagrebu (Hrvatski glazbeni zavod i dvorana Vatroslav Lisinski), Varaždinu, Novom Mestu, Beču i dr. Svira i u komornim sastavima.
U duetu je nastupala s violinistom M. Žepićem, te zadnje četiri godine u triu “Gracije”. Redovito djeluje kao       profesor glasovira na Glazbenom učilištu Elly Bašić.