31. izložba likovnih radova učenika osnovnih škola Novog Zagreba

Galerija Vladimir Bužančić već trideset i jednu godinu kontinuirano priređuje godišnju izložbu školskih radova OŠ Novog Zagreba u svrhu socijalizacije i institucionalnog kanaliziranja likovno darovite djece te razmjene iskustava među institucijama i kolegama. Petu godinu zaredom, naš partner u ovoj akciji je Hrvatski školski muzej.
Škole koje su se odazvale akciji zastupljene su najboljim radovima svojih učenika na temu ovogodišnje Međunarodne izložbe dječjeg likovnog stvaralaštva u Lidicama u Republici Češkoj – Tradicija i baština ljudi moje zemlje – za koju se prilikom 31. izložbe likovnih radova učenika osnovnih škola Novog Zagreba i selektiraju radovi. S ciljem dodatnog poticaja i motivacije učenicima i nastavnicima, autori triju najboljih radova dobivaju poklon nagrade, a najbolje prezentirana škola samostalno se predstavlja izložbom u Hrvatskom školskom muzeju 2013. godine.

Žiri u sastavu: Branka Manin (ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja), Heda Šlogar (Gradski ured za kulturu, obrazovanje i šport), Mirta Savani Profeta (likovni pedagog i prošlogodišnja dobitnica nagrade) selektirat će pristigle radove za nagrade u tri kategorije:

I. 3. najbolja učenička rada;

II. najbolje prezentiranu školu (najbolji likovni pedagog);

III. selekcija radova za međunarodnu izložbu dječjeg likovnog stvaralaštva u Lidicama, 2013.

11.02.2013. – 20.02.2013.