Ana Kovačić
Igor Ruf
Prizor prvi-rekonstrukcije Objekti i svjetlosne prostorne instalacije

Izložba se sastoji od objekata i svjetlosnih prostornih instalacija gdje se apsolutna forma praznog galerijskog prostora uzima kao polazišna točka artikulacije scene, odnosno prostor se tretira kao pozornica, a umjetnici kao redatelji.
Naslov Prizor prvi-rekonstrukcije sugerira pokušaj artikulacije prostora digresijom u vlastite svjetove, strahove, sjećanja, ali i upućuje na nužni nastavak naracije. Proces rekonstrukcije započinje izborom položaja predmeta i njegovim osvjetljavanjem. Početni apsolutni mrak poništava se izvorima svjetlosti. Galeriju-pozornicu tada preplavljuju sjene. Sjena kao posljedica postojanja fizičkog tijela, ovisna je o svjetlosti, zajednička je točka Aninog i Igorovog promišljanja umjetnosti i materije.

Ana_Kovacic_i_Igor_Ruf_katalog.pdf

06.12.2010. – 20.12.2010.

O autoru:

Ana Kovačić
Rođena je 1986. godine u Zagrebu. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2010. godine. 2010. godine upisuje MA Novih medija na Odsjeku za aniniramirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

NAGRADE :
2008. Prva nagrada, natječaj Kreativne perspektive za rješenje atrija FFZG (koautor Igor Ruf)

Igor Ruf
Rođen je 1982. godine u Virovitici. Diplomirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Stjepana Gračana 2010. godine.

NAGRADE:
2009. Otkupna nagrada na natječaju za Spomenik pobjedi u Domovinskom ratu, Zadar;
2009. Druga nagrada na natječaju za izradu 3-D objekta za Nagradu Luka Ritz;
2008. Prva nagrada, natječaj Kreativne perspektive za rješenje atrija FFZG (koautor Ana Kovačić).