Bojan Šumonja
WHAT HAS OUR FIGHT GIVEN US

Centar za kulturu – Galerija Vladimir Bužančić
Kako jedan suvremeni umjetnik vidi hrvatsko društvo, zagrebačka će publika imati priliku doživjeti na izložbi ŠTO JE NAMA NAŠA BORBA DALA Bojana Šumonje.
Zemlja gotovo razorena politikanstvom i njegovim posljedicama, u kojoj je politika jedina tema, a likovi njezinih protagonista zaslugom medija postaju pop ikone suvremenog doba, Šumonja dekonstruira riječima i slikom te detektira posljedice navedenog.

Istarski umjetnik nakon svojih velikih platana s motivom ovaca kao alegorijom posluha i sveopće pasivnosti hrvatskih građana, ponovo angažirano i kritički sagledava naše društvo, ali ovaj put multimedijalnom izložbom interpretirajući ga kroz radove različite u svojoj izvedbenoj formi.

Predgovor katalogu potpisuje povjesničar umjetnosti Mladen Lučić.

Katalog.pdf.

24.09.2012. – 17.10.2012. 20:00

O autoru:

Bojan Šumonja
Rođen je 29. listopada 1960. u Puli, gdje je i završio srednju umjetničku školu. Godine 1984. diplomirao je likovnu akademiju u Veneciji, odjel skulpture, u klasi prof. Tramontina. Od 1987. član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Izlagao je na više od dvjesto skupnih i devedesetak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Živi i radi u Puli.