14.5.2018. – 2.6.2018.

Izložba Božene Končić Badurine Silver City posvećena je naselju Remetinečki gaj i njegovim stanovnicima. Koristeći se različitim vizualnim i audio materijalima u postupcima transfera vrijednosti modernističkog arhitektonskog i urbanističkog naslijeđa te socijalne memorije naselja, autorica iznova uspostavlja odnose između publike, umjetnosti i kulturne institucije. U realizaciji izložbe sudjelovali su stanovnici Remetinečkoga gaja među kojima će Željko Jamičić, Vladimir Jug i Zdravko Tomečak voditi organiziranu šetnju naseljem tijekom trajanja izložbe.

Misliti prostor suvremenog grada ili neposrednog urbanog okruženja kao znak i kao vizualnu činjenicu sistemskih društvenih procesa koji stvaraju, mijenjaju i dokidaju odnose među ljudima u fokusu je programskog istraživanja voditeljice Galerije Vladimir Bužančić u 2018. godini.

Božena Končić Badurina rođena je u Zagrebu 1967. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je 1995. njemački i ruski jezik i književnost. Diplomirala je također na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 1996. u klasi prof.  M. Šuteja. Članica je HDLU-a i HZSU-a. U svojem umjetničkom radu koristi i kombinira različite medije s naglaskom na crtežu, grafici, tekstu i performansu. U posljednjih desetak godina organizirala je niz performativnih situacija koje često uključuju publiku te izokreću uobičajene uloge između izvođača i gledatelja u prostoru izvedbe. U svojim site-specific radovima osobitu pažnju posvećuje mreži odnosa koji nastaju između korisnika/stanara određenih prostora i njihovih fizičkih, arhitektonskih i povijesnih obilježja. Za svoj rad dobila je više nagrada: Nagrada publike 24. salona mladih (Zagreb, 1996.); Nagrada Zagrebačke banke za diplomski rad na ALU Zagreb (Zagreb, 1996.); Nagrada HDLU-a za najbolju izložbu (Zagreb, 2007.); Zlatna medalja za korištenje prostora u izvedbi (za projekt Neopipljivo hrvatske  izložbe) na 13. Praškom kvadrijenalu scenografije i kazališnog oblikovanja prostora (2015.); Treća nagrada na 49. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva (Vrbovec, 2017.). Živi i radi u Zagrebu kao slobodna umjetnica.

Izložba se može pogledati do 2. lipnja 2018., ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom od 10 do 18 sati, četvrtkom i subotom od 10 do 13 sati.

autorica izložbe: Božena Končić Badurina

kustosica: Anita Zlomislić

likovni postav: Božena Končić Badurina

tekst: Anita Zlomislić

maketa: Deminutiv studio, Marko Ambroš i Predrag Pavić

tonski snimatelj: Studio Vibra, Valent Samardžija

spikerica: Rosanda Tometić

dizajn zvuka: Hrvoje Nikšić

suradnici i vodiči u šetnji naseljem Remetinečki gaj: Željko Jamičić, Vladimir Jug, Zdravko Tomečak

tehnička priprema fotokolaža: Željko Badurina

fotodokumentacija: Boris Cvjetanović

grafički dizajn: Ana Zubić

tehnički postav: Tomislav Kušević