Darija Žmak
Antonija Čačić
Svaki novi list je vaš list, video, instalacija, performans

Autorice se predstavljaju zajedničkim multimedijalnim projektom pod nazivom Svaki novi list je vaš list koji problematizira odnos nasilja i javnih medija te istražuje posljedice konzumacije sadržaja iz crne kronike na osjećanje, ponašanje i djelovanje konzumenta.
Osmišljen kao performans i dvokanalna video te kiparska instalacija, rad je kritika senzacionalističke reprezentacije događaja, ali i propituje smisao umjetničkog djelovanja na društvenoj i osobnoj razini.

 27.05.2009. – 10.06.2009.
O autoru:

Darija Žmak

Rođena je 1978. u Rijeci.
Diplomirala je 2003. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Mire Vuce.
Završila je poslijediplomski studij kiparstva na Akademiji za likovnu umetnost in oblikovanje u Ljubljani.
Zaposlena je kao asistentica na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. 2008. godine dobila je II. otkupnu nagradu za spomenik hrvatskim braniteljima Domovinskog rata.
Mlada je umjetnica autorica nekoliko javnih kiparskih radova u Hrvatskoj.
Njezina interaktivna ready made skulptura Mjesečarke selektirana je za jednu od hrvatskih predstavnika na 14. bijenalu mladih umjetnika Europe i Mediterana koja će ove godine održati u Skopju.
Dobitnica je rezidencije Cité de Internationale des Arts u Parizu 2009. godine. Izlagala je na više skupnih i samostalnih izložbi.

Antonija Čačić

Rođena je 1976. u Zadru.
Diplomirala je Studij dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu i slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Eugena Kokota.
Završila je poslijediplomski studij slikarstva na Akademiji za likovnu umetnost in oblikovanje u Ljubljani.
Zaposlena je kao asistentica na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci i kao nastavnica u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću u Zaboku.
Izlagala je na više skupnih i samostalnih izložbi.