Igor Gustini
Geometrijski kôd 2 slike

Izložbom u Galeriji Vladimir Bužančić Igor Gustini se predstavlja ciklusom slika “Geometrijski kôd 2” u tehnici kolaža na platnu.

“Gustini svojim slikama/kolažima već duže vrijeme plijeni pozornost publike i kritike, pa je za ovu izložbu priređen kratki presjek toga njegovoga rada, koji obuhvaća razdoblje od osam godina – od 2000. godine naovamo. Izloženi ciklus se sastoji od radova ujednačenih (manjih i većih) formata, pri čemu je zanimljivo primijetiti kako platna manjih dimenzija nose na sebi kolaže od „krpica“ većih površina i snažnijih boja, a platna većih dimenzija kolaže od „krpica“ manjih površina i bljeđega kolorita – ali s izražajnijim mrljama boja sa „slikarskih krpa“, te sa završnim drippingom samoga autora. Veći radovi povremeno su međusobno učvršćeni kao diptisi ili triptisi i funkcioniraju kao samostojeći objekti, osvajajući prostor ne samo površinom, nego i formom – kao instalacije u ambijentu. Time stalno izazivaju našu percepciju da odlučuje između zbiljskoga i iluzivnoga, aktivirajući uz to istraživanje odnosa pikturalnoga i taktilnoga, strukturalnoga i materičkoga, asocijativnoga i vizualno-emotivnoga.“ (Višnja Slavica Gabout, iz predgovora kataloga izložbe.)

katalog.pdf

Ovdje možete vidjeti članak u Večernjem listu, 3. 11. 2008. str. 22. Članak je u PDF formatu.

03.11.2008. – 26.11.2008.

O autoru:

Igor Gustini

Rođen 1969. u Firenci. Maturirao je 1987. na Državnoj umjetničkoj gimnaziji u Padovi. Diplomirao je 1993. na Akademiji likovnih umjetnosti u Veneciji (smjer slikarstvo), s disertacijom o slikaru Celestinu Medoviću. 1991/1992. dobitnik je Prve nagrade Općine Vicenza za plakat Grada Vicenze. 1997. dobitnik je Prve nagrade mladih umjetnika Regije Veneto, Grad Cittadella (Padova). Samostalno izlaže od 1995., a do danas je imao dvadesetak samostalnih te šezdesetak skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Član je HDLU Istre, HDLU Zagreba i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Živi u Italiji i u Hrvatskoj.

Kontakt
098 / 992 40 80
e-mail: itenit@libero.it
web: www.igor.gustini.net