Lidija Šeler
Proljetni demoni, slike

2.03.2010. – 16.04.2010.

Proljetni demoni su ciklus najnovijih slika u kombiniranoj tehnici akrilika i kolaža na platnu koji u opusu umjetnice možemo izdvojiti kao izraženiju kolorističku dionicu. Slikarstvo Lidije Šeler se od samih početaka izdvajalo svojom grafičko-slikarskom rafiniranošću te je u dvadesetčetri godine izlaganja na hrvatskoj likovnoj sceni uobličilo tu rafiniranost kao karakteristiku vlastita slikarskog izričaja, uvijek se iznova potvrđujući svojom inventivnošću.

katalog_Lidija_Šeler.pdf
Članci_iz_novina.pdf

O autoru:

Lidija Šeler

Rođena je 14. 7. 1965. godine u Sisku. 1983. maturirala je u Centru za jezike u Zagrebu te 1989. diplomira na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Miroslava Šuteja.
Izlaže od 1986. godine te boravi na studijskim putovanjima u Indiji na Faculty of Fine Arts u Barodi, u Francuskoj na Cite Internationale des Arts u Parizu, u Portugalu, Kini, Kubi, Izraelu, SAD-u, Indoneziji i brojnim drugim zemljama.
Dobitnica je premije za slikarstvo na Salonu mladih Zagreb 1988. i nagrade Nacionalne sveučilišne knjižnice na Hrvatskom trijenalu crteža 1999.
Njezini radovi nalaze se u fundusu Moderne galerije Zagreb, Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Gradskog muzeja Varaždin, Kineskog nacionalnog muzeja umjetnosti (National Art Museum od China) kao i Pekinškog međunarodnog umjetničkog bijenala (Beijing International Art Biennale, China) na kojem je predstavljala Hrvatsku 2005. godine.
2009. godine o radu Lidije Šeler snimljen je kratki dokumentarni film u produkciji HTV-a u kojem se prikazuju njezini radovi nastali u razdoblju od 1984. do 2009.
Živi i radi u Zagrebu.

Kontakt

Zeleni dol 11
10000 Zagreb
e-mail: lidija.seler@inet.hr