Nadija Mustapić
DODATNI ČIN / THE ADDITIONAL ACT

02.12.2011. – 20.12.2011.

Nadija Mustapić intermedijska je umjetnica koja najčešće djeluje kroz formu video instalacije, no njena praksa uključuje i rad u ostalim medijima poput dokumentarnog i eksperimentalnog filma, crteža, grafike, sculpture i performansa. U svojim radovima istražuje poetične procese apstrahiranja narativa, odnose između emotivnih konstrukata, (izvođačkog) tijela, prostora i političkih stvarnosti.
U Galeriji Vladimir Bužančić predstavlja se dvokanalnom video/audio instalacijom pod nazivom Dodatni čin u kojoj kroz prostor stambene zgrade konstruira onirički narativ u kojem se spajaju intimno i javno, unutrašnje i vanjsko.
Izložba se može razgledati do 20. prosinca 2011. godine, radnim danom od 9 -18 sati, četvrtkom i subotom od 10 -14 sati.

Katalog.pdf

O autoru:

Nadija Mustapić
Rođena je u Rijeci 1976. godine. Izlagala je na preko 15 samostalnih te 30-tak grupnih izložbi i festivala u Hrvatskoj i inozemstvu. Njena umjetnička praksa uključuje umjetničke kolaboracije, kao i višegodišnje djelovanje u umjetničkom kolektivu The Moving Crew (www.themovingcrew.org). Više je puta nagrađivana stipendijama i nagradama. Diplomirala je na Odsjeku likovnih umjetnosti pri Filozofskom fakultetu u Rijeci 1999. godine. Poslijediplomski studij iz grafike i intermedijskih umjetnosti završava u SAD-u na Sveučilištu u Iowi. Zaposlena je na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci kao docentica.