Pozivamo vas na otvorenje izložbe ‘Djetelina s najmanje četiri lista’ – suradnja triju Akademija i TTF-a.

CENTAR ZA KULTURU NOVI ZAGREB
GALERIJA VLADIMIR BUŽANČIĆ
26. lipnja 2023. u 19 sati.

Izložba ostaje otvorena do 14. srpnja 2023.

Izložba je ostvarena suradnjom Akademije likovnih umjetnosti, Akademije dramskih umjetnosti, Muzičke akademije i Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

„Ova međuakademijska suradnja započela je 2009. na inicijativu tadašnjih dekana triju umjetničkih akademija – Mladena Janjanina, Enesa Midžića i Slavomira Drinkovića – operom Čarobna frula u Lisinskom. Uslijedili su Ivan Grozni, Carmen, Slavuj i Orfej i Euridika, sve u Lisinskom, zatim Momci na brod 2014. u Maloj sceni, Madam Buffault 2015. i 2018. u HNK-u, Amelija ide na ples u Maloj sceni 2015., Agrippina godinu kasnije, pa Lukava mala lisica u HNK-u 2017., zatim Cosi fan tutte, također u HNK-u 2018. pa u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa 2019. te napokon Mahlerov Dječakov čudesni rog koji je u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa izveden 2019.

Nakon niza iznimno uspješnih glazbeno-scenskih projekata nastalih posljednjih godina kao plod suradnje studenata i nastavnika triju zagrebačkih umjetničkih akademija i TTF-a, studenti akademija nastavljaju suradnju Životinjskom farmom Igora Kuljerića u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u sklopu programa Muzičkog biennala Zagreb, ujedno u sklopu proslave 100. godišnjice Muzičke akademije u Zagrebu. Najnovija je suradnja nedavno sjajno realizirana i izvedena opera Amfitrion Borisa Papandopula u HNK-u u Zagrebu.“
Danko Friščić, uz korištenje dijela teksta Tamare Borić

IMPRESUM
Autor izložbe: Danko Friščić
Voditeljica GVB-a: Vesna Šantak
Grafički dizajn: Kristina Babić

Program su financijski podržali Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo te Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Centar za kulturu Novi Zagreb
GALERIJA VLADIMIR BUŽANČIĆ
Trg Narodne zaštite 2, Zagreb
Tel: 01 6140 189
www.czk-novi-zagreb.hr
https://www.facebook.com/galerijavladimir.buzancic

Kontakt osoba za medije:
Vesna Šantak, mag.art
voditeljica Galerije Vladimir Bužančić
galerija.vladimir.buzancic@czk-novi-zagreb.hr
mobitel: 091 21 43 230