Centar za kulturu Novi Zagreb dugi niz godina ostvaruje suradnju s Udrugom gluhoslijepih osoba Grada Zagreba. Izložbu ‘Izbor djela iz fundusa Galerije Vladimir Bužančić’ 5. lipnja 2024. posjetili su korisnici Udruge gluhoslijepih osoba Grada Zagreba. Voditeljica Galerije Vladimir Bužančić Vesna Šantak održala je stručno vodstvo na izložbi upoznajući korisnike Udruge s vrijednim umjetničkim djelima i različitim tehnikama u postavu.

Također, održala je kratko izlaganje o djelatnostima Centra za kulturu Novi Zagreb. Od svog osnutka Centar i Galerija Vladimir Bužančić imaju veliki utjecaj na razvoj kulture i umjetnosti ne samo na nivou općine i grada Zagreba, već i na nacionalnom nivou. U programu Galerije već 47. godina se promoviraju priznati i eminentni umjetnici i umjetnice koji su svojim umjetničkim djelovanjem stvarali modernu i suvremenu hrvatsku umjetnost.

Korisnici Udruge gluhoslijepih osoba Grada Zagreba posjetili su također i izložbu likovne radionice za odrasle “Slikarski studio” na katu Centra za kulturu Novi Zagreb.

Zahvaljujemo se gđi Veri Tumbri, socijalnoj radnici, asistentima i korisnicima Udruge gluhoslijepih osoba Grada Zagreba na posjeti izložbi.

Veselimo se budućim susretima i suradnji!