Dragi i poštovani stanovnici Remetinečkoga gaja,

u Galeriji Vladimir Bužančić u pripremi je izložba fotografija iz obiteljskih albuma, ladica, kutija za cipele itd. stanovnika naselja Remetinečki gaj koja će se održati u svibnju 2019.
Izložbu je moguće realizirati samo uz Vašu suradnju, a cilj izložbe je da se kroz fotografiju prisjetimo života i možda nekih posebnosti koje su vezane uz stanovanje u naselju Remetinečki gaj od početka šezdesetih pa sve do 2000. godine.Svi koji žele mogu sudjelovati u ovom projektu. Fotografije biste trebali dostaviti u Galeriju Vladimir Bužančić do 15. 4. 2019, radnim danom od 10 do 15 h, uz prethodnu najavu na mobitel 099/2143-226 ili telefon 01/6140-189, gdje će fotografije osobno preuzeti Anita Zlomislić (voditeljica Galerije) ili Boris Cvjetanović (autor projekta).

Fotografije bi se spremale u zasebne kuverte s imenom vlasnika fotografija. Odabrani materijal bi se digitalizirao za potrebe izložbe u obliku isprintanih fotografija većeg formata ili za potrebe projekcije, a nakon toga fotografije bi bile vraćene vlasnicima.

Molimo Vas da na poleđini fotografija napišete:
– Vaše ime i prezime
– Opis fotografije (Tko? Gdje? Kada?)

Teme na fotografijama mogu biti različite, npr. šetnja, igra, sport, gradnja, život u stanu itd.
Jednom riječju, sve ono što označava život u naselju Remetinečki gaj.
Namjera ove izložbe nije samo pokazati život u naselju Remetinečki gaj u navedenom razdoblju, već dati značaj obiteljskoj fotografiji koja svakom od nas ima veliku emotivnu i memorijsku vrijednost. Također, te fotografije činit će građu budućeg virtualnog Muzeja
kvarta Remetinečki gaj.

Bit će nam neizmjerno drago ako se odazovete i sudjelujete u ovom projektu.

Srdačan pozdrav,
Anita Zlomislić, voditeljica GVB

Branko Marić, ravnatelj CZKNZ