Povodom izložbe Marija Romode „Death must die“ i Valentine Supanz Marinić „Jučer – danas – sutra“ u Galeriji Vladimir Bužančić, pozivamo Vas na na Razgovor s umjetnicima, u četvrtak, 4. srpnja 2024. u 18:30 do 19:30 sati.

Zbog organizacije Razgovora s umjetnicima, molimo prijavite se na email: galerija.vladimir.buzancic@czk-novi-zagreb.hr

Naslovna fotografija umjetnika: Darko Bavoljak

 


Mario Romoda, Upside Down
Sometimes situations are not as we imagined them. Balance and space acquire a new temporal role.
2024., akrilik na platnu 120 × 110 cm

 


Valentina Supanz Marinić, Life Passing By
2023., akrilik na platnu 100 × 80 cm


Mario Romoda
s ciklusom slika „Death must die“ izražava svoja unutrašnja stanja, odnos prema različitim situacijama i događanjima. U svojem slikarstvu propituje aktualne teme i postavljanja važnih pitanja. Bira određene motive koji simboliziraju potrošačko i senzacionalističko društvo, ili su pak povezani sa simbolikom/događajima iz život autora. Predmeti koje slika, postaju arhetipovi koji iz nesvjesnog materijaliziraju ono nevidljivo, sakriveno. Ovim ciklusom slika Romoda prikazuje višedimenzionalnost stvarnosti i unutrašnjih svjetova.

Valentina Supanz Marinić ciklusom slika ”Jučer – danas – sutra” spaja realizam i ekspresiju, istovremeno prikazujući unutrašnji svijet i stvarnost koja nas okružuje. Prošlost, sadašnjost i budućnost se isprepliću. Autorica propituje aktualne teme kroz kritiku društva i kako određene situacije i događaji djeluju na pojedinca. Također, svojim slikama prikazuje bogatstvo unutrašnjeg svijeta i imaginacije, te nadu u bolju budućnost. Problematiziranje društva i optimizam se izmjenjuju, oslikavajući ubrzani ritam i dinamiku današnjeg vremena.

Kustosica izložbe: Vesna Šantak