Pozivamo Vas na Razgovor s umjetnicom Goranom Težak u četvrtak 28.ožujka 2024. od 18:30 do 19:30 sati povodom samostalne izložbe “Dobra stara budućnost” u Galeriji Vladimir Bužančić.

Izložba je produžena i može se razgledati do 3. travnja 2024. u radno vrijeme Galerije.

Zbog organizacije Razgovora s umjetnicom, molimo prijavite se na email: galerija.vladimir.buzancic@czk-novi-zagreb.hr

Gorana Težak ciklusom slika ”Dobra stara budućnost“ propituje kompleksnost odnosa tehnologije i ”analognog“ društva u digitalnom svijetu, te koje sve utjecaje donosi sukob pojedinca s umjetnom inteligencijom i tehnološkim razvojem.

„Gorana Težak kroz svoje slike u kontinuitetu analizira te fenomene društva i pojedinca, no radi to istodobno s takvom lakoćom i ozbiljnošću, da joj se zaista ništa ne može prigovoriti: njezino slikarstvo nije pretenciozno, (pseudo)aktivistički obojeno, niti umjetnica želi raditi tzv. hladno intelektualno ili tzv. pametno slikarstvo. Ona promatraču ne nameće svjetonazor niti ga guši ideologijom ili političkim kontekstom. Ništa u njezinim slikama nije patvoreno ili artificijelno, iako je riječ o iznimno kompleksnom slikarskom senzibilitetu i svjetonazoru. Slikarica djeluje poput sonde u svojoj okolini i – kao brojni istančani umjetnici u korpusu modernog i suvremenog hrvatskog slikarstva – bilježi poput nekog intimnog dnevnika patologiju i patokraciju svakidašnjice na svim razinama.“
Iva Körbler

 

Gorana Težak