Koncert

Galerija Centra

Program:

J. Derbenko: Hrvatska suita
– Con moto
– Zelena dobrava
– Vivo

J. S. Bach: Air iz 3. orkestralne suite u D-duru

A. Šnitke: Bajka revizora
– Uvertira
– Djetinjstvo Čičikova
– Valcer
– Polka

F. Angelis: Romansa

A. Piazzolla: Violentango

V. Virmenič: Črnobrivci

I. Lhotka – Kalinski: Dva plesa iz Istre

V. Podgorni: Fantazija na temu “Torna a Surriento“

A. Piazzolla: Adios Nonino

V. Novikov: Samba – Carneval

28. veljače. 2013. od 20 sati

 

O izvođaču:

Acco duo

Od utemeljenja 2004. godine AccoDuo je vrlo brzo napredovao u jedan od najperspektivnijih klasičnih harmonikaških ansambala. Sa velikom predanošću Ivana Levak i Miran Vaupotić izvode živopisan program koji predstavlja autentičnu sliku europskog komornog muziciranja i kulture. Interpretacije AccoDua dokazuju jedinstvenu sposobnost kombiniranja repertoara koji seže od klasičnog do suvremenog, te uključuje vlastite obrade.
AccoDuo nagrađen je posebnom nagradom Schnittke na IBLA Grand Prize 2008 u Ragusi, Italija, te je pobjednik 14th International WCH Competition 2012. godine u SAD-u.
Za diskografsku kuću Classic Concert Records snimili su CD Romansa sa vlastitim obradama klasičnih djela i originalnim djelima, izdan 2009. godine, koji je zavrijedio odlične kritike između ostalih i stručnih portala i časopisa Accordions Worldwide, te Classical Free-Reed.
AccoDuo surađuje sa eminentnim skladateljima kao što su John Alan Rose, Paolo Ugoletti, Eric Schwartz i mnogi drugi. Praizveli su njima posvećena djela, Koncert za dvije harmonike i simfonijski orkestar slovačkog suvremenog skladatelja Petera Machajdika, Hrvatsku suitu ruskog skadatelja Jevgenija Derbenka i dr., svirajući sa priznatim komornim i simfonijskim orkestrima poput Kalinjingradskog komornog orkestra, Filharmonije Paderewski, Slovak Sinfonietta itd.
Ivana Levak i Miran Vaupotić upoznali su se u Zagrebu kao učenici harmonike i nastupaju zajedno više od deset godina, usavršavajući subliminalan sinkronicitet i jedinstven izvođački stil. Obiteljske veze ovih glazbenika također imaju izravan utjecaj na izvedbu dua. Oboje su diplomirali klasičnu harmoniku na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, Hrvatska..