KONCERT U ŽUPNOJ CRKVISV.JURJA MUČENIKA- ODRA

Župna crkva Ime Marijino i sv. Juraj mučenik Odra

Program:

Ivan Lukačić: Cantate Domino, dvoglasni motet; Ana Karuza Lovrić, Božimir Lovrić
Johann Sebastian Bach: Jauchzet Gott in Allen Landen, arija soprana iz Kantate, BWV 51 Ana Karuza Lovrić
Gioachino Rossini: Domine Deus, arija tenora iz „Petite Mese Solennelle“; Božimir Lovrić
Georg Friedrich Händel: Piangerò la sorte mia, arija Kleopatre iz opere „Giulio Cesare” Ana Karuza Lovrić
Giulio Caccini: Ave Maria; Božimir Lovrić
Pietro Mascagni: Intermezzo iz opere „Cavalleria rusticana“; Ivan Pernick
Wolfgang Amadeus Mozart: Alelluia, 3. stavak (Allegro) iz moteta „Exsultate, Jubilate“ (K. 165); Ana Karuza Lovrić
Charles Gounod: Sanctus arija tenora iz „Messe Solennelle de Sainte-Cècile“; Božimir Lovrić
César Franck: Panis angelicus; Ana Karuza Lovrić, Božimir Lovrić
Andrew Lloyd Webber: Pie Jesu iz „Requiem“; Ana Karuza Lovrić, Božimir Lovrić

21.travanj.2013 od 19:15 sati (poslije sv. Mise)

 

O izvođaču:

Ana Karuza Lovrić

Svoju ljubav prema pjevanju počinje pjevanjem u raznim zborovima, dok njezino profesionalno obrazovanje započinje u klasi mr. Beck-Kukavčić na srednjoj školi „Vatroslav Lisinski“. Na Muzičkoj akademiji studira prve tri godine u klasi profesorice Snježane Bujanović-Stanislav te nastavlja studji u klasi prof. Martine Gojčete-Silić, pod čijim je vodstvom i magistrirala s ulogom kraljice noći u Mozartovoj operi „Čarobna frula“ u HNK-u u Osijeku. Završila je semestar opernog studija u studiju za belcanto „Cubec“ u Modeni u klasi velike operne primadonne – Mirelle Freni, kao prva i, zasada jedina, hrvatica ikad primljena unjezinu klasu. Ima bogato koncertno iskustvo u Hrvatskoj i inozemstvu. Bila je aktivna članica Zagrebačkog opernog studija. Pjeva brojne koncerte sakralnog i profanog karaktera.

Sudjelovala je na majstorskim tečajevima kod M.Freni, V.Oršanić i G. Suriana.

Osvaja u ožujku 2009. 1. nagradu na hrvatskom regionalnom natjecanju održanom u Sisku. U prosincu 2009. debitira s ulogom Kraljice noći iz Mozartove „Čarobne frule“, pod ravnanjem maestra Tarbuka. 2010. godine istu ulogu pjeva u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku pod ravnanjem maestra Juranića i maestra Oschanitzkog .

Surađuje s dirigentima kao što su Lajovic, Tarbuk, Pavišić, Novačić, Juranić, Ryvkin, Oschanitzky,degl`Ivelio, Guaragna, Babić, Ivezić, Vulelia, S. Dešpalj, Da Ros…

U prosincu 2010. godine nastupila je na gala koncertu „Filharmonijski bal“ u KD V. Lisinski sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem maestra Uroša Lajovica.

U travnju 2011. održala je četri koncerata za mlade s maestrom Filipom Pavišićem i Zagrebačkom filharmonijom na kojem su se izvodili najpopularnija djela klasične glazbe. Nakon položene audicije, početkom kolovoza 2011. je održala solistički recital u Italiji u organizaciji festivala „Nei suoni dei luogi“. Također u kolovozu 2011. odrzava sakralni koncert s maestrom Mariom Penzarom u sklopu Viškog ljeta kulture. U prosincu 2011.pjevala na koncertu s puhačkim orkestrom Muzičke akademije pod ravnanjem maestra Šime Vulelije, te božični koncert gdje izvodi Vivaldijev „Beatus vir“ i Donizettijevu „Ave Mariju“ pod ravnanjem maestra Josipa degl`Ivelia, u orguljaškoj pratnji Krešimira Hasa i mješovitog zbora „Emil Cosseto“.

2012. godine uspješno položila audiciju u Italiji za ulogu Kraljice noći u Čarobnoj fruli. Predstave ce biti u sezoni 2013/2014. U listopadu 2012. prošla je u polufinale 2.velikog međunrodnog natjecanja „Franca Mattiucci“ u Italiji. U prosincu 2012. u Italiji izrađivala je s renomiranim stručnjacima ulogu Violette u Verdijevoj operi „La Traviata“.

 

Božimir Lovrić

Je mlad i perspektivan, lirico-spinto, tenor nove generacije, koji se odlikuje rezonantanim, voluminoznim glasom lijepe i tople boje. Njegov scenski nastup okarakteriziran je emotivnom i strastvenom interpretacijom te karizmatičnom i ugodnom pojavom što ga čini idealnim za izvedbu vodećih uloga mladodramskog repertoara.
Rođen je u Livnu. Još od djetinjstva počinje gajiti ljubav prema glazbi. Nakon pohađanja osnovne glazbene škole za klarinet, nastavlja usavršavati sviranje gitare te, kasnije, i glasovira.
Njegov je vokalani talent otkrila mr. Beck Kukavčić, kod koje upisuje solo pjevanje u srednjoj glazbenoj školi „Vatroslav Lisinski“. Magistrirao je pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi poznatog hrvatskog bas-baritona svjetskog glasa Giorgia Suriana. Zbog izvrsnosti tijekom studija bio je proglašen stipendistom grada Zagreba.
Osvojio je prvu nagradu na pjevačkom natjecanju u Rijeci, te treću nagradu državnog natjecanja u Dubrovniku. Također je bio i polufinalist velikog međunarodnog pjevačkog natjecanja Mikuláš Schneider-Trnavský u Slovačkoj.
Usavršavao se kod uglednih svjetskih pjevača i pedagoga kao što su: Eva Marton, Dunja Vejzović, Vlatka Oršanić, Janez Lotrič, Peter Dvorsky, Jaume Aragall, Nicola Martinucci.
Bio je dugogodišnji član Zagrebačkog opernog studija s kojim je održao brojne uspješne nastupe. Nastupao je kao solist na brojnim koncertima i festivalima klasične glazbe diljem Hrvatske i
inozemstva, među kojima se osobito ističu: „Serata Napoletana“-recital napolitanskih canzona u Talijanskom institutu za kulturu; „Nei Suoni Dei Luoghi“– solistički koncert u Mariano del Friuli, Italija (suradnja s Hrvatskom glazbenom mladeži); „Koncert mladih opernih pjevača“ u muzeju Mimara u povodu 145. obljetnice rođenja Milke Trnine; III, IV, V dani Josipa Kašmana na Malom Lošinju; „Hommage Milki Trnini“- gala koncert opernih arija u 11. Senjske koncertne večeri; „Viško ljeto kulture“-koncert s vodećim hrvatskim orguljašem Mariom Penzarom; Festival“Tagen der Vielfalt“ u Knittelfeldu (Austrija); Nastupa na prestižnom 52. ljetnom festivalu klasične glazbe u Eufrazijevoj bazilici u Poreču. Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Surađivao je sa brojnim dirigentima kao što su: Mladen Tarbuk, Valery Ryvkin, Ivan Repušić, Edo Mičić, Antun Petrušić, Zoran Novačić, Filip Pavišić, Antonio Bellandi, Fabrizio da Ros, Stjepan Mihaljinec i dr.
Nastupio je u HNK Varaždin u scenskoj izvedbi opernih ulomaka Wolfganga Amadeusa Mozarta ( Tamino iz opere„Die Zauberflote“, Ferrando iz opere„Cosi fan tutte“) pod redateljskom palicom Dore Ruždjak Podolski.
U studenom 2009. godine debitirao je u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski“ kao Prvi oklopnik iz opere W.A. Mozarta „ČAROBNA FRULA“ pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka.
U rujnu 2010 g. surađivao je sa Zadarskim Sveučilištem na projektu „Zadarska glazbena baština 19 st.“ gdje je snimio nosač zvuka. Izvodio je skladbe zadarskih kompozitora pod vodstvom maestra Ede Mičića.
U prosincu iste godine, u sklopu humanitarne akcije „Korak u život“ nastupio je uz slavnog baritona Lea Nuccia i Zagrebačku filharmoniju pod ravnanjem dirigenta Ivana Repušića.
U proljeće 2011.g. nastupio je KD Vatroslav Lisinski na koncertu„Mladi za Wagnera“, pod vodstvom maestra Mladena Tarbuka. Iste godine nastupio je kao solist na svečanoj proslavi 300. obljetnice rođenja Ruđera Boškovića pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, predsjednika i Vlade Republike Hrvatske u izvedbi kantate Borisa Papandopula „Carmen Boscovichianum“ u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski uz orguljašku pratnju maestra Maria Penzara. Zatim je, u lipnju, nastupio kao solist na humanitarnom koncertu „Lipanjska operna noć“ te na gala koncertu opernih arija održanom povodom otvaranja 11. Osječkog ljeta kulture uz pratnju orkestra i zbora Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku pod ravnanjem dirigenta Filipa Pavišića
U srpnju 2012 g. ostvario je svoj međunarodni debi s ulogom Luigija iz opere Giacoma Puccinija „IL TABARRO“ u toskanskome kazalištu „Teatro Puccini. Opera je izvedena u tri talijanska kazališta s pomno probranim talentiranim mladim pjevačima s međunarodne scene.
Krajem 2012.g. postavlja ulogu Alfreda Germonta iz Verdijeve opere „La Traviata“ u Trevisu, Italija.
U rujnu 2013 g. pjevao je na 48. Festivalu kajkavskih popevki u Krapini uz pratnju orkestra HRT-a pod vodstvom maestra Stjepana Mihaljinca. Krajem iste godine, nastupio je, s velikim uspjehom, u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ gdje je izveo poznatu Puccinijevu ariju“Nessun Dorma!“ na koncertu iz ciklusa „Glazbene staze“.
Početkom 2014 g. nastupa na gala koncertima u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu te u dvorcu Vitturi u Kaštelima kod Splita.
U sklopu ljetnih opernih festivala u Italiji za 2014.g. priprema uloge Turiddua(„Cavalleria Rusticana“) i Manrica(„Trubadur“). Također će nastupiti u Tribunju na renomirnom festivalu klasične glazbe „Papandopulijana“, u čast hrvatskom skladatelju Borisu Papandopulu. Izvesti će neke od praizvedbi njegovih kompozicija.

 

Ivan Pernicki

Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Nakon toga upisuje postdiplomski studij na La Schola Cantorum u Parizu.
Osvaja brojne nagrade u kontinuitetu svoga glazbenog obrazovanja. Nastupao je kao solist i komorni muzičar diljem Europe (Hrvatska, BIH, Italija, Slovenija, Francuska, Latvija) te u SAD-u. U listopadu 2008.godine bio je pozvan izvesti premijeru kompozicije sladatelja E. Ewazena na akademiji Juilliard u New Yorku, te je 2009. i 2010. dobitnik stipendije za International Keayboard Institute of Music na Mannes College of Music, New York.
Snima za HRT radio i televiziju. 2012. održao je koncert sa sopranisticom Cynthiom Hansell Bakić u Mostaru, a suradnja se nastavlja i ove godine u projektu Mozartove opere Le nozze di figaro .
Koncertni pijanist, profesor klavira, te umjetnički suradnik.