Galerija Centra

Program:

F. J. Haydn: Sonata u Es-duru, Hob. XVI:28
1. Allegro moderato
2. Menuet-Trio
3. Presto

F. Chopin: Mazurke op. 24:
1. g-mol
2. C-dur
3. As-dur
4. b-mol

Poloneza-fantazija u As-duru, op. 61

B. Bartok: Suita “En plein air”
1. Avec tambours et fifres
2. Barcarolla
3. Musettes
4. Musique nocturnes
5. Poursuite

29.siječanj.2009 u 20 sati

 

O izvođaču:

Ana Zečić Jeffers
rođena je u Požegi 1982. godine. Počinje učiti klavir u dobi od sedam godina u svom rodnom gradu u Glazbenoj školi „Krešimir Baranović“. Srednju glazbenu školu nastavlja u Zagrebu u Glazbenoj školi „Vatroslav Lisinski“ u klasi profesorice Neli Lotko. Tijekom svog obrazovanja u Požegi i kasnije u Zagrebu, Ana koncertira kao solist, kao član klavirskog dua i korepetitor diljem Hrvatske. Nakon mature 2001. godine upisuje se na Muzičku Akademiju Sveučilišta u Zagrebu u klasu pijanista i profesora Đure Tikvice, a na drugoj godini fakulteta prelazi u klasu pijanistice i profesorice Pavice Gvozdić. Diplomira 18. 11. 2005. godine na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu s najvišim ocjenama.
U jesen 2006. godine upisuje poslijediplomski studij klavira „Cycle de concert“ u klasi pijanista i profesora Eugena Indjića na Scholi Cantorum u Parizu, Francuska i stječe „Diplome de virtuosite“, „Diplome de concert“ i “Certificat de perfectionnement”. Nastavlja školovanje na konzervatoriju Niedermeyer, Issy-les-Moulineaux, Francuska: Harmoniju i improvizaciju u klasi profesorice Isabelle Duha i Korepeticiju u klasi profesorice Jennifer Fichet, te Klavir u klasi pijanista i profesora Ephraima Laora. Na završnom ispitu iz Klavira u lipnju 2011. je nagrađena jednoglasno 1. nagradom s čestitkama komisije.
Od 2012. nastavlja usavršavanje kod profesora Igora Lazka.
Ana Zečić Jeffers se tijekom svog školovanja usavršavala kod koncertnih pijanista i pedagoga: Zvjezdana Bašić, Arbo Valdma, Regina Smendzianka, Olga Cinkoburova, Marina Ambokadze, Homero Francesch, Dina Joffe, Jerome Rose, Paul Trein, Michael Lewin, David Dolan, Olivier Roberti, Sonia Rubinsky, Braz Velloso, Jacqueline Bourges-Maunoury i Paul Gulda.
Od državnih i međunarodnih natjecanja na kojima je sudjelovala može se izdvojiti: 3. nagrada-klavirski duo 1995. (Hrvatska), 2. nagra- da 1997. (Hrvatska), 2. nagrada 1999. (Hrvatska), 4. nagrada 1999. (Szafarnia, Poljska), 2004. 1. nagrada (Hrvatska), 1. nagrada 2012. (Brest, Francuska).
S obzirom na svoje visoke ocjene i postignuća, dobitnica je državne stipendije Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, stipendije Grada Zagreba, Međunarodne stipendije Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, DAAD stipendije, Stipendije francuske vlade i fondacije Frankopan.
Koncertirala je u Hrvatskoj i inozemstvu.
Pavica Gvozdić je opisuje kao „sjajan talent, nesvakidašnje izražajnu s dubokim osjećajem za glazbu“, a Eugen Indjić kao „profesionalnu pijanisticu izvrsne tehnike, muzikalnosti, jedinstvene umjetničke osobnosti i inteligencije“.

 

Video:
Ana Zečić – glasovir

http://www.czk-novi-zagreb.hr/video_player.swf?xmlPath=/UserFiles/Media/Event/Ana_Zecic/data.xml