Međužupanijska glazbena suradnja
Muzej seljačkih buna – dvorac Oršić

 

P r o g r a m:

J. S. Bach – Ch. Gounod: Ave Maria

A. Dvořák: Humoreska

F. Kreisler: Lijepi ružmarin

S. Mihaljinec: Zadnji fijaker

J. Gotovac: Završno kolo

iz opere „Ero s onoga svijeta“

F. Lehár: Dein ist mein ganzes Herz

J. Brahms: Mađarski ples br. 5

E. di Capua: Ne zaboravi me

G. Bizet: Uvertira operi „Carmen“

J. Gade: Tango ljubomore

F. D. Machetti: Fascination

J. Bock: Kad bih bio bogat čovjek

iz musicala „Guslač na krovu“

H. Hubfeld: Kako vrijeme prolazi

iz filma „Casablanca“

H. Arlen: Iznad duge

iz filma „Čarobnjak iz Oza“

F. Monti: Čardaš

C. Francois – J. Revaoux: My Way

13.studeni.2010

 

O izvođaču:

Antun Stašić

Rođen je u Zagrebu 1983. godine. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (2007.) u klasi prof. Tonka Ninića. Tijekom školovanja osvojio je više nagrada na natjecanjima učenika glazbenih škola. Nastupio je na nekoliko festivala (Hrvatski pleter, Hrvatski dječji festival, Festival kajkavske popevke u Krapini …) kao solist na violini i pjevač. Uz klasičnu glazbu, često izvodi popularne skladbe pisane za violinu, te obrade «vječnih melodija», opernih i operetnih arija i kancona.
Prvi samostalni solistički koncert održao je u svibnju 2000. godine u KD «Vatroslava Lisinskog» u Zagrebu. Od tada redovito koncertira u Zagrebu i drugim gradovima Hrvatske uz glasovirsku pratnju Stjepana Mihaljinca s kojim je 2003. godine izdao CD pod nazivom «Čarobni zvuci violine». Osim solističkih nastupa djeluje i kao orkestralni glazbenik.

 

Stjepan Mihaljinec

Rođen je u Zagrebu 1935. godine. Djeluje kao dirigent, pijanist, skladatelj i aranžer. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (1963.g.). Od 1957. bio je urednik u programu i produkciji Radio Zagreba. Obnašao je dužnost predsjednika Hrvatskog društva skladatelja i Saveza muzičkih udruženja Hrvatske. Jedan je od osnivača Festivala kajkavske popevke u Krapini (1966.g.) čiji je umjetnički direktor bio do 2005. godine. Gostovao je u gotovo svim europskim državama, te u SAD, Australiji, Kanadi i SSSR-u. Nastupao je kao pratilac mnogih hrvatskih i inozemnih solista (Ivo Robić, Krunoslav Cigoj, Arsen Dedić, Josip Klima, Josephine Baker, Johnny Logan, Domenico Modugno …). Za svoj rad primio je brojna priznanja od kojih su najznačajnija: Nagrada Josip Slavenski (1995.), odlikovanje Predsjednika Republike Hrvatske (1995.), Zlatna plaketa Hrvatske glazbene unije (2001.), Povelja Grada Krapine (2005.), Nagrada Grada Zagreba (2005.), te Nagrada za životno djelo Hrvatskog društva skladatelja (2006.).
Autor je popularnih skladbi: Proplakat će zora, Zadnji fijaker, Noćas ćemo zemlji ko materi reći, Ako sada odeš idr.