Božićni koncert: Trio Tre Dea
četvrtak, 22. prosinca 2022. u 20 sati
Galerija Centra za kulturu Novi Zagreb

Centar za kulturu Novi Zagreb poziva vas na zadnji koncert u sezoni, na Božićni koncert: Trio Tre Dea u sklopu podija za klasiku i ovogodišnjeg ciklusa pod nazivom „Novi val klasike“.

Centar za kulturu Novi Zagreb nastavlja s koncertima klasične glazbe i posjetiteljima predstavlja ciklus „Novi val klasike“ u sklopu dugogodišnjeg podija za klasiku unutar redovite djelatnosti Centra. Vođeni željom da promoviraju klasičnu glazbu i skladatelje, inozemne, ali i skladatelje s naših prostora, osmislili su program „Novi val klasike“ gdje su posjetitelji Centra za kulturu Novi Zagreb ove godine imali priliku uživati u odličnom glazbenom programu umjetnika mlađe generacije.

PROGRAM BOŽIĆNOG KONCERTA:
1. Lloyd Webber: Requiem: 7. Pie Jesu
2. Antonio Vivaldi: Zima, II. st. Largo
3. Johann Sebastian Bach: Arioso
4. César Franck: Panis Angelicus
5. Franz Schubert: Ständchen, Schwanengesang
6. Francesco Sartori: Time to say goodbye
7. Ian Clarke: Deep blue
8. Tradicionalna: Wayfaring stranger
Aranžman: John Jacob Niles
9. P. I. Tchaikovsky: Aria Lensky
10. Tomislav Uhlik: Vse se okreče
11. Yiruma: River flows in you
12. A. Adam: O holy night
13. Silent Night, arr. Ivan Lohvin
14. Have yourself a merry little Christmas,
Arr. Chancellor Wyman

Koncert se održava 22. prosinca 2022. u 20 sati u Galeriji Centra za kulturu Novi Zagreb.

Ulaz je SLOBODAN.

BIOGRAFIJA Trio Tre Dea
Trio TreDea oformio se 2015. godine, a čine ga glazbenice i umjetnice: Stella Gregurić, klavir, Ana Jembrek, sopran i Ana Kralj, flauta.
Zajedno su surađivale i muzicirale na nekoliko koncerata od kojih je najupečatljiviji bio koncert u galeriji „Lav“, Uskršnji koncert 2016. godine u Zagrebu, te Božićni koncert u Centru za kulturu Novi Zagreb 2018. godine. Ovaj Božićni koncert ima veliko značenje za trio jer je glazbenice ponovno povezao nakon teškog razdoblja za njih osobno, za umjetnike i kulturu uopće. Ovim koncertom žele prenijeti mir i ljubav kao i poruku o važnosti zajedništva, empatije i kontakta među ljudima.

Stella Gregurić, klavir, akademska glazbenica, diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Uz pedagoški rad osobito djeluje na promicanju i populariziranju glazbe.
Predsjednica je udruge za promicanje kulture Pro-cool, koja se bavi glazbenom edukacijom svih dobnih skupina, te prezentiranjem naučenog kroz brojne humanitarne koncerte po domovima za starije i bolnicama. Također, članica je brojnih sastava (razna dua, trio, kvintet). i korepetitor zbora Goremi. Autorica je prvog online tečaja klavira u Hrvatskoj u sklopu projekta “Glazbenom podukom
do digitalne i medijske pismenosti”.

Ana Jembrek, sopran, glazbenu je naobrazbu počela kao flautistica u glazbenoj školi Đuro Ester u Koprivnici, a srednju glazbenu školu završila je 2006. godine u Varaždinu, na odjelu za solo pjevanje u klasi Doroteje Ilčić. Studij solo pjevanja upisuje
2005. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Lidije Horvat – Dunjko. Diplomirala je 2009. s velikim pohvalama, u klasi Giorgia Suriana ulogom Pamine u Mozartovoj Čarobnoj fruli (produkcija Sveučilišta u Zagrebu). Dobitnica je prvih nagrada na Hrvatskom Državnom natjecanju 2003. i 2005. godine, te drugih nagrada na Hrvatskom Državnom natjecanju komornih sastava 2003. i 2005. godine. U studenom 2007. sudjelovala je na 6 međunarodnom natjecanju sakralne glazbe u Rimu gdje je pjevala u finalnoj večeri i bila nagrađena posebnom nagradom žirija. U operi HNK Split ostvarila je uloge Genovieffe i Nelle u Puccinijevim operama Suor Angelica i gianni Schicchi. U operi HNK Zagreb zapaženi su njezini nastupi u ulogama Euridike u Monteverdijevu Orfeju, Mussette u Puccinijevoj La boheme i Jelene u Zajčevom Nikoli Šubiću Zrinjskom. Solistički je nastupala u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Italiji, Češkoj i Španjolskoj.

Ana Kralj, maturirala je flautu u klasi prof. Nives Andrijašević – Janković 1999. godine na školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Studij nastavlja u klasi prof. Pierre-Yves Artauda na Visokoj školi za glazbenu umjetnost „Ino Mirković“, a 2005. je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom studija nastupa diljem Hrvatske kao solista ali i u brojnim komornim sastavima (duetima s gitarom, klavirom i harmonikom, te u triu s klavirom i harmonikom). Osvojila je internacionalne nagrade: I. nagradu na natjecanju u Italiji „Alice bel Colle“ kao solistica, te I. nagrada na natjecanju u Trstu u komornom sastavu s harmonikašem Vladimirom Gorupom. Ana Domančić, Liz Goodwin, Hansgeorg Schmeiser, Vicens Prats, Mihael Kofler, Ricardo Ghianni, Jan Ostry, Aurelle Nicolet, Felix Renggli samo su neka od imena renomiranih umjetnika kod kojih se usavršavala. Pohađala je seminare i usavršavanja iz Alexander tehnike kod Aranke Fortwangler, Ellen Mross, Hedde Mickausch, Giora Pinkasa.

Pedagoškim radom bavi se već 20 godina. Radeći u osnovnim i srednjim glazbenim školama ostvarila je brojne nagrade sa svojim učenicima na regionalnim državnim i internacionalnim natjecanjima. Svirala je u Hrvatskom komornom orkestru, Dubrovačkom simfonijskom orkestru, te u orkestru Hrvatskog narodnog kazališta. Jedna je od osnivačica Hrvatske udruge flautista osnovane 2003. godine. Organizator je brojnih seminara flaute, Internacionalnog natjecanja mladih flautista „Flauta aurea“ i Internacionalnog natjecanja „Mladi Padovec“ u Hrvatskoj. Trenutno radi kao savjetodavni i art terapeut u svojoj praksi gdje radi s glazbenicima, odraslima i mladima koristeći metode tjelesno orijentirane psihoterapije, psihodrame te artekspresivne psihoterapijske modalitete.

Program “Glazbeni podij za klasiku: Novi val klasike” je podržan od Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.