Pozivamo Vas na Božićni koncert Tria TreDea koji će se održati u četvrtak, 13. prosinca u 20 sati u Galeriji Vladimir Bužančić. Ulaz na koncert je slobodan.

TRE DEA
Božićni koncert
_______________

Ana Jembrek, sopran
Ana Kralj, flauta
Kosjenka Turkulin, glasovir
________________
Trio TreDea oformio se 2015. godine, a čine ga glazbenice i umjetnice: Stella Gregurić, klavir, Ana Jembrek, sopran i Ana Kralj, flauta.

Zajedno su surađivale i muzicirale na nekoliko koncerata od kojih je najupečatljiviji bio koncert u galeriji „Lav“, te Uskršnji koncert 2016. godine u Zagrebu.

Uz svoje bogato koncertno iskustvo i trenutni angažman, kao solistice i u raznim drugim komornim sastavima, članice tria TreDea pripremile su programe različitih karaktera kojima će nastaviti svoju umjetničku suradnju.

Zbog nemogućnosti nastupa, umjesto Stelle Gregurić, klavir će svirati Kosjenka Trkulin.

Program koncerta:

1. Perotinus: Beata Viscera
2. G. F. Händel: Arioso
3. Tradicijska: Adeste Fideles
4. J. S. Bach: Sonata u e – molu, 3. St. Andante BWV 1034
5. Tradicijska: Gle, kakva to svetlost
6. Tradicijska: Veselje ti navješćujem
7. Adolphe Adam: O Holy Night
8. Ennio Morricone: Gabrielove oboe
9. Tradicijska: Radujte se narodi
10. Tradicijska: Narodi nam se
11. Franz Gruber: Tiha noć

Biografije umjetnica:

Sopranistica Ana Jembrek glazbenu je naobrazbu počela kao flautistica u glazbenoj školi Đuro Ester u Koprivnici, a srednju glazbenu školu završila je 2006. godine u Varaždinu, na odjelu za solo pjevanje u klasi Doroteje Ilčić. Studij solo pjevanja upisuje 2005. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Lidije Horvat – Dunjko. Diplomirala je 2009. s velikim pohvalama, u klasi Giorgia Suriana ulogom Pamine u Mozartovoj Čarobnoj fruli (produkcija Sveučilišta u Zagrebu). Dobitnica je prvih nagrada na Hrvatskom Državnom natjecanju 2003. i 2005. godine, te drugih nagrada na Hrvatskom Državnom natjecanju komornih sastava 2003. i 2005. godine. U studenom 2007. sudjelovala je na 6 međunarodnom natjecanju sakralne glazbe u Rimu gdje je pjevala u finalnoj večeri i bila nagrađena posebnom nagradom žirija. U operi HNK Split ostvarila je uloge Genovieffe i Nelle u Puccinijevim operama Suor Angelica i gianni Schicchi. U operi HNK Zagreb zapaženi su njezini nastupi u ulogama Euridike u Monteverdijevu Orfeju, Mussette u Puccinijevoj La boheme i Jelene u Zajčevom Nikoli Šubiću Zrinjskom. Solistički je nastupala u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Italiji, Češkoj i Španjolskoj. Stalna je članica vokalnog ansambla Antiphonus.

Kosjenka Turkulin počela je učiti klavir u razredu Ljerke Čavić-Tomčik na Glazbenom učilištu Elly Bašić. Godine 2003. osvojila je stipendiju koja joj je omogućila da kao jedan od pet stipendista polazi Colleggio del mondo unito dell’ Adriatico u talijanskom gradiću Duinu. Usporedo, pohađa međunarodnu glazbenu školu Tršćanskog trija gdje pohađa nastavu klavira kod Alberta Miodinija i komorne glazbe sa članovima Tršćanskog trija (Dario de Rosa, Renato Zanettovich,) te Maureen Jones i Enrica Bronzija. Diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u razredu Đorđa Stanettija, a komornu glazbu na Konzervatoriju u Parmi u razredu Pierpaola Maurizzija. Pohađala je dvogodišnji seminar komorne glazbe u razredu Parmskog Trija na Accadmia di Fiesole u Firenzi te sudjelovala na raznim seminarima komorne glazbe (Trio Čajkovski, David Geringas). Kao komorna glazbenica osvojila je prve nagrade na Međunarodnim natjecanjima Città di Montichiari (duo klavir i violončelo) i Riviera Etrusca (lied). Ostvarila je brojne nastupe u domovini i inozemstvu kao solistica i članica komornih sastava ( Tribina Darko Lukić, Musica no museu –Rio de Janeiro, Arep del Mondo –Cagliari, ciklus Virtuoso, ciklus Vinko Lesić, ciklus koncerata „Iz Salona Očić“, Rapske ljetne večeri, Glazbene staze…). U 2015. g. ostvarila je projekt „MaNNifestacija“ u suradnji sa Goethe Institutom u Zagrebu povodom 140te obljetnice rođenja Thomasa Manna. Redovito surađuje sa pjevačima( Ana Jembrek, Marija Lešaja, Sonja Runje). Svira u klavirskom duu sa pijanisticom Ivom Ljubičić uz koju je i umjetnička voditeljica „Zagrebačkog festivala klavirskih dua“ .Osnivačica je klavirskog trija Roter Igel. Korepetitor je gudačkog odjela G.U. Elly Bašić u Zagrebu.

Ana Kralj maturirala je flautu u klasi prof. Nives Andrijašević – Janković 1999. godine na školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Studij nastavlja u klasi prof. Pierre-Yves Artauda na Visokoj školi za glazbenu umjetnost „Ino Mirković“, a 2005. je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom studija nastupa diljem Hrvatske kao solista ali i u brojnim komornim sastavima (duetima sa gitarom, klavirom i harmonikom, te u triu sa klavirom i harmonikom). Osvojila je internacionalne nagrade: I. nagradu na natjecanju u Italiji „Alice bel Colle“ kao solistica, te I. nagrada na natjecanju u Trstu u komornom sastavu sa harmonikašem Vladimirom Gorupom.
Ana Domančić, Liz Goodwin, Hansgeorg Schmeiser, Vicens Prats, Mihael Kofler, Ricardo Ghianni, Jan Ostry, Aurelle Nicolet, Felix Renggli samo su neka od imena renomiranih umjetnika kod kojih se usavršavala. Pohađala je seminare i usavršavanja iz Alexander tehnike kod Aranke Fortwangler, Ellen Mross, Hedde Mickausch, Giora Pinkasa. Pedagoškim radom bavi se već 12 godina. Radeći u osnovnim i srednjim glazbenim školama ostvarila je brojne nagrade sa svojim učenicima na regionalnim državnim i internacionalnim natjecanjima. Svirala je u Hrvatskom komornom orkestru, Dubrovačkom simfonijskom orkestru, te u orkestru Hrvatskog narodnog kazališta. Jedna je od osnivačica Hrvatske udruge flautista osnovane 2003. godine. Organizator je brojnih seminara flaute, Internacionalnog natjecanja mladih flautista „Flauta aurea“ i Internacionalnog natjecanja „Mladi Padovec“ u Hrvatskoj.
2018. završava studij za Integrativnog, tjelesno – orjentiranog terapeuta.