Božićni koncert
Galerija Centra

PROGRAM:

P. Tosti: Preghiera /Alle mente confusa/
R. Schumann: Fantasiestücke
I. Zart und mit Ausdruck
II. Lebhaft, leicht
III. Rasch und mit Feuer
A. – C. Adam: Oh Holy Night
E. Chanson: Andante et Allegro
Božićna, tradicionalna: Little Drummer Boy
A. Piazzolla: Tango, Etida br. 3 – Molto marcato e energico
C. A. Franck: Panis Angelicus
F. Mendelssohn: Night of Nights

18.prosinac.2008 od 20 sati

Ulaz na koncert je besplatan!

 

O izvođaču:

Božo Župić
Božo Župić – Rođen je u Sinju 1981. godine, gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje.
Glazbom /pjevanjem/ počeo se baviti od 1999. godine, kada upisuje srednju glazbenu školu Josip Hatze u Splitu. Godine 2003. upisao je studij Glazbene akademije u Splitu u klasi prof. Nelli Manuilenko, gdje je uspješno diplomirao u srpnju 2007. godine i stekao zvanje akademski glazbenik solo pjevač i profesor pjevanja.
Tijekom školovanja osvojio je dvije druge nagrade na natjecanju pjevača u Hrvatskoj (2003., 2005.). Kao student pjevanja na Glazbenoj akademiji, nastupao je na mnogim koncertima kao solist, te kao član komornih sastava, od kojih možemo izdvojiti nastup u HNK Split sa Komornim orkestrom Glazbene akademije u izvedbi Figarovog pira, W. A. Mozarta, te Večer opernih arija i dueta mladih solista u HNK Split. Na Drugom međunarodnom natjecanju «Rijeka belcanto» ušao je u fnale natjecanja gdje je
nastupio na svečanom koncertu uz pratnju Orkestra HNK Ivan pl. Zajc (2006.)
U HNK Split pjeva prvu svoju ulogu u operi «Simon Boccanegra» G. Verdija (uloga Pietra), kao i u Puccinijevim «La Bohème» (Boemima) ulogu Kućevlasnika Benoit, ulogu Velikog svećenika u operi «Nabbucco» G. Verdija, te ulogu Wagnera u operi Ch. Gounoda.

 

Marija Župić
Marija Župić – Rođena je u Sinju 1980. godine. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2003. godine u klasi prof. Josipa Tonžetića. Tijekom školovanja osvojila je brojne državne nagrade i nastupala kao solistica uz pratnju DSO-a. Usavršava se na brojnim seminarima u zemlji i inozemstvu. Uz glasovirsku pratnju Andree Feitl nastupala je u mnogim europskim gradovima. Aktivno svira u komornim sastavima u Triu Tritonus i puhačkom kvintettu Elfi, te kao solistica uz pratnju gudačkog kvarteta. Surađuje s orkestrima HNK-a Zagreb, Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, DSO-om, te Puhačkim orkestrom HV-a. Bavi se i pedagoškim radom.

 

Andrea Feitl
Osnovnu i srednju glazbenu školu završava u Karlovcu u klasi prof. Gite Mikić. Diplomira 1993. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Zvjezdane Bašić kao najmlađi student. Dobitnica je Rektorove nagrade 1992. godine.Završila je postdiplomski studij na Hochschule für Musik u Kölnu kod prof. Arbo Valdme 1998. godine. Dobitnica je brojnih nagrada na državnim natjecanjima, kao i III. nagrade na Međunarodnom natjecanju mladih pijanista u Rimu, te II. nagrade i nagrade EPTE na Međunarodnom natjecanju ˝Dora Pejačević˝.
Nastupala je kao solist uz Hrvatski komorni orkestar, na ljetnim festivalima (Zagrebački ljetni festival, Histria festival), te održala niz koncerata u zemlji i inozemstvu. Djeluje kao umjetnički suradnik na majstorskim tečajevima u zemlji i inozemstvu, te kao stalni umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.