Međužupanijska glazbena suradnja
Crkva Sv. Ante – Knin

Program:

J. S. Bach: Adagio
S. Foster: Beautiful Dreamer
G. Braga: Angels serenade

Marija Župić, klarinet
Stjepan Mihaljinec, glasovir
M. Glinka: Arija Ivana Susanjina
I. pl. Zajc: Domovini i ljubavi

Božo Župić, bas
Stjepan Mihaljinec, glasovir
F. Drdla: Serenade
F. van Flotow: Ah, so Pure
A. Pestalozza: Arija

Marija Župić, klarinet
Stjepan Mihaljinec, glasovir
C. Franck: Panis Angelicus
G. Caccini: Ave Maria

Božo Župić, bas
Stjepan Mihaljinec, glasovir
F. Schubert: Ko košuta što žudi
Đ. Maršan: Bože čuvaj Hrvatsku
Duhovna skladba: Svi slavimo Gospodina
N. Krpetić: Gospe ribara, težaka

Mješoviti gradski zbor Sinj
Direigentica: Marija Župić
Stjepan Mihaljinec, glasovir

29. srpanj. 2010 nakon Večernje Mise

 

O izvođaču:

Božo Župić

Rođen je u Sinju 1981. godine, gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje.
Glazbom /pjevanjem/ počeo se baviti od 1999. godine, kada upisuje srednju glazbenu školu Josip Hatze u Splitu. Godine 2003. upisao je studij Glazbene akademije u Splitu u klasi prof. Nelli Manuilenko, gdje je uspješno diplomirao u srpnju 2007. godine i stekao zvanje akademski glazbenik solo pjevač i profesor pjevanja.
Tijekom školovanja osvojio je dvije druge nagrade na natjecanju pjevača u Hrvatskoj (2003., 2005.). Kao student pjevanja na Glazbenoj akademiji, nastupao je na mnogim koncertima kao solist, te kao član komornih sastava, od kojih možemo izdvojiti nastup u HNK Split sa Komornim orkestrom Glazbene akademije u izvedbi Figarovog pira, W. A. Mozarta, te Večer opernih arija i dueta mladih solista u HNK Split. Na Drugom međunarodnom natjecanju «Rijeka belcanto» ušao je u fnale natjecanja gdje je
nastupio na svečanom koncertu uz pratnju Orkestra HNK Ivan pl. Zajc (2006.)
U HNK Split pjeva prvu svoju ulogu u operi «Simon Boccanegra» G. Verdija (uloga Pietra), kao i u Puccinijevim «La Bohème» (Boemima) ulogu Kućevlasnika Benoit, ulogu Velikog svećenika u operi «Nabbucco» G. Verdija, te ulogu Wagnera u operi Ch. Gounoda.

 

Marija Župić

Rođena je u Sinju 1980. godine. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2003. godine u klasi prof. Josipa Tonžetića. Tijekom školovanja osvojila je brojne državne nagrade i nastupala kao solistica uz pratnju DSO-a. Usavršava se na brojnim seminarima u zemlji i inozemstvu. Uz glasovirsku pratnju Andree Feitl nastupala je u mnogim europskim gradovima. Aktivno svira u komornim sastavima u Triu Tritonus i puhačkom kvintettu Elfi, te kao solistica uz pratnju gudačkog kvarteta. Surađuje s orkestrima HNK-a Zagreb, Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT-a, DSO-om, te Puhačkim orkestrom HV-a. Bavi se i pedagoškim radom.

 

Stjepan Mihaljinec

Rođen je u Zagrebu 1935. godine. Djeluje kao dirigent, pijanist, skladatelj i aranžer. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (1963.g.). Od 1957. bio je urednik u programu i produkciji Radio Zagreba. Obnašao je dužnost predsjednika Hrvatskog društva skladatelja i Saveza muzičkih udruženja Hrvatske. Jedan je od osnivača Festivala kajkavske popevke u Krapini (1966.g.) čiji je umjetnički direktor bio do 2005. godine. Gostovao je u gotovo svim europskim državama, te u SAD, Australiji, Kanadi i SSSR-u. Nastupao je kao pratilac mnogih hrvatskih i inozemnih solista (Ivo Robić, Krunoslav Cigoj, Arsen Dedić, Josip Klima, Josephine Baker, Johnny Logan, Domenico Modugno …). Za svoj rad primio je brojna priznanja od kojih su najznačajnija: Nagrada Josip Slavenski (1995.), odlikovanje Predsjednika Republike Hrvatske (1995.), Zlatna plaketa Hrvatske glazbene unije (2001.), Povelja Grada Krapine (2005.), Nagrada Grada Zagreba (2005.), te Nagrada za životno djelo Hrvatskog društva skladatelja (2006.).
Autor je popularnih skladbi: Proplakat će zora, Zadnji fijaker, Noćas ćemo zemlji ko materi reći, Ako sada odeš idr.

Mješoviti gradski zbor Sinj