Program:

J. S. Bach: Sonata za violu i klavir u g-molu
Vivace
Adagio
Allegro

B. Britten: Lachrymae

S. Prokofiev: Sonata za violinu i klavir br. 2
Moderato
Allegro con brio

C. Saint-Saëns: Valcer etida

07.svibanj.2009 u 20 sati.

Ulaz na koncert je besplatan.

 

O izvođaču:

Davor Philips
Rođen je 1977. godine u Vinkovcima gdje je i započeo glazbeno obrazovanje. U Osijeku završava srednju glazbenu školu u klasi prof. Eve Huhn gdje se njegov talent počinje zapažati na državnim natjecanjima učenika osvajanjem prvih nagrada u solističkom, ali i komornom muziciranju. Diplomirao je 1999. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Maje Dešpalj, a magistrirao 2003. godine u klasi prof. Leonida Sorokowa.
Surađuje s orkestrima: Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebački solisti, Hrvatski komorni orkestar i dr. Jedan je od osnivača gudačkog kvarteta Slavonsky s kojim je sudjelovao u finalima natjecanja komorne glazbe u Italiji i Japanu.
Od 1999. do 2005. zamjenik je koncertnog majstora u HNK u Zagrebu, a od 2009. godine zaposlen je kao docent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Za duo s bratom Hrvojem (viola) dobio je uglednu nagradu Jurica Murai za 2006. godinu.
Od 2001. godine stalni je član Zagrebačkog kvarteta.

 

Hrvoje Philips

Rođen je 1977. u Vinkovcima, srednju glazbenu školu završava u Osijeku u klasi prof. Eve Hühn, a 1999. diplomira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ante Živkovića. Dobitnik je prve nagrade na državnom natjecanju u Splitu 1995. godine, te prve nagrade na natjecanju neklasičnih komornih sastava u duetu s bratom Davorom s kojim osvaja nagradu Varaždinskih baroknih večeri za iznimno umjetničko ostvarenje na festivalu 2006. godine. Jedan je od osnivača Gudačkog kvarteta Slavonsky. Od 1997. do 2000. djeluje kao solo viola orkestra Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a početkom 2000. postaje stalnim članom Zagrebačkih solista uz koje nastupa i kao solist. Od 2005. solo viola u Simfonijskom orkestru Hrvatske radiotelevizije, te od siječnja 2006. godine postaje članom Zagrebačkog kvarteta.

 

Petra Gilming

maturirala je glasovir u klasi prof. Kamelije Zavrl u Zagrebu 1995., a diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Vladimira Krpana 2000. godine te 2007. u istoj klasi i magistrirala.
Usavršavala se na seminarima uglednih pedagoga (N. Kazimirove, E. Timakina, L. Baranyaja, V. Pavarane, J. F. Antoniolija, V. Merzhanova i K. H. Kammerlinga), te u klasi prof. Luigia Mostaccia na postdiplomskom studiju u Spilambertu, Italija.
Laureat je velikog broja nacionalnih i međunarodnih natjecanja (Zagreb, Pinerolo, Moncalieri i Pietra Ligure).
Dobitnica je nagrade rektora Sveučilista u Zagrebu, nagrade Radio podija, nagrade dekana Muzičke akademije u Zagrebu, nagrade „Darko Lukić“ i nagrade Hrvatskog glazbenog zavoda.
Kao pobjednica I. Muzičkog natjecanja Zagreb-Murcia, održala je solističke recitale u Španjolskoj 2005. godine.
Nastupa kao solist, komorni muzičar, te uz orkestre (Simfonijski orkestar Muzičke akademije, Hrvatski komorni orkestar, Dubrovački simfonijski orkestar i dr.), surađujući s dirigentima Igorom Gjadrovom, Pavlem Dešpaljem, Franom Krasovcem i dr.
Surađuje sa istaknutim domaćim i inozemnim umjetnicima kao što su Božo Paradžik, Monika Leskovar, Goran Končar, Orest Shourgot, Kimiko Nakazawa, Silvano Kuzmin, Marija Ćepulić, Žiga Brank, Bank Harkay i dr.
Službeni je korepetitor brojnih seminara te violinističkih natjecanja (Međunarodno violinističko natjecanje ”Vaclav Huml”, Nacionalno natjecanje “Boris Papandopulo”, Međunarodno natjecanje “Rudolf Matz”, Međunarodno natjecanje “Bistrički zvukolik” i dr.)
Koncertira diljem Hrvatske, u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Slovačkoj, Italiji, Nizozemskoj i Španjolskoj.
Umjetnički je suradnik na Gudačkom odjelu Muzičke akademije u Zagrebu