KONCERT

Galerija Centra

Program:

1. W. A. Mozart: Sonata za violinu i klavir Br. 5. u A-duru, KV 293d (305) /Allegro di molto/ /Andante
grazioso-tema s varijacijama
2. J. Stahuljak: Sonata za violinu i klavir u C-duru, Op. 11. Lento-Allegro moderato Andante sostenuto
Allegro
3. L. van Beethoven: Sonata za violinu i klavir Br. 8. u G-duru, Op.30. br. 3. /Allegro assai/ /Tempo di
Menuetto/ /Allegro vivace

03.studeni.2011 u 20:00 sati

 

O izvođaču:

Davor Philips

Rođen je 1977. godine u Vinkovcima gdje je i započeo glazbeno obrazovanje. U Osijeku završava srednju glazbenu školu u klasi prof. Eve Huhn gdje se njegov talent počinje zapažati na državnim natjecanjima učenika osvajanjem prvih nagrada u solističkom, ali i komornom muziciranju. Diplomirao je 1999. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Maje Dešpalj, a magistrirao 2003. godine u klasi prof. Leonida Sorokowa.
Surađuje s orkestrima: Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebački solisti, Hrvatski komorni orkestar i dr. Jedan je od osnivača gudačkog kvarteta Slavonsky s kojim je sudjelovao u finalima natjecanja komorne glazbe u Italiji i Japanu.
Od 1999. do 2005. zamjenik je koncertnog majstora u HNK u Zagrebu, a od 2009. godine zaposlen je kao docent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Za duo s bratom Hrvojem (viola) dobio je uglednu nagradu Jurica Murai za 2006. godinu.
Od 2001. godine stalni je član Zagrebačkog kvarteta.

 

Petra Gilming

maturirala je glasovir u klasi prof. Kamelije Zavrl u Zagrebu 1995., a diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Vladimira Krpana 2000. godine te 2007. u istoj klasi i magistrirala.
Usavršavala se na seminarima uglednih pedagoga (N. Kazimirove, E. Timakina, L. Baranyaja, V. Pavarane, J. F. Antoniolija, V. Merzhanova i K. H. Kammerlinga), te u klasi prof. Luigia Mostaccia na postdiplomskom studiju u Spilambertu, Italija.
Laureat je velikog broja nacionalnih i međunarodnih natjecanja (Zagreb, Pinerolo, Moncalieri i Pietra Ligure).
Dobitnica je nagrade rektora Sveučilista u Zagrebu, nagrade Radio podija, nagrade dekana Muzičke akademije u Zagrebu, nagrade „Darko Lukić“ i nagrade Hrvatskog glazbenog zavoda.
Kao pobjednica I. Muzičkog natjecanja Zagreb-Murcia, održala je solističke recitale u Španjolskoj 2005. godine.
Nastupa kao solist, komorni muzičar, te uz orkestre (Simfonijski orkestar Muzičke akademije, Hrvatski komorni orkestar, Dubrovački simfonijski orkestar i dr.), surađujući s dirigentima Igorom Gjadrovom, Pavlem Dešpaljem, Franom Krasovcem i dr.
Surađuje sa istaknutim domaćim i inozemnim umjetnicima kao što su Božo Paradžik, Monika Leskovar, Goran Končar, Orest Shourgot, Kimiko Nakazawa, Silvano Kuzmin, Marija Ćepulić, Žiga Brank, Bank Harkay i dr.
Službeni je korepetitor brojnih seminara te violinističkih natjecanja (Međunarodno violinističko natjecanje ”Vaclav Huml”, Nacionalno natjecanje “Boris Papandopulo”, Međunarodno natjecanje “Rudolf Matz”, Međunarodno natjecanje “Bistrički zvukolik” i dr.)
Koncertira diljem Hrvatske, u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Slovačkoj, Italiji, Nizozemskoj i Španjolskoj.
Umjetnički je suradnik na Gudačkom odjelu Muzičke akademije u Zagrebu