PROGRAM:

Georg Friedrich Händel
Sonata za obou i klavir u B-duru

Allegro
Grave
Allegro

Sonata za obou i klavir u c-molu

Largo
Allegro
Adagio
Bourrée angloise

Edvard Grieg
Osam lirskih komada op. 12 Arietta

Valcer
Pjesma čuvara na straži
Ples vila
Narodna pjesma
Norveška
List iz albuma
Nacionalna pjesma

Georg Friedrich Händel
Sonata za obou i klavir u F-duru

Adagio
Allegro
Adagio
Bourrée Angloise
Menuet

Claude Debussy
Četiri preludija iz Prve knjige

Brežuljci Anacaprija
Prekinuta serenada
Puckov ples
Minstrels

Georg Friedrich Händel
Sonata za obou i klavir u g-molu

Larghetto
Allegro
Adagio
Allegro

06.svibanj.2010 u 20 sati

Ulaz na koncert je besplatan.

 

O izvođaču:

Dubravka Lukin

Rođena je 1970. godine u Zadru gdje završava srednje glazbeno obrazovanje. Godine 1987. upisuje studij oboe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom glazbenog školovanja osvojila je brojne nagrade na republičkim i saveznim natjecanjima. Diplomirala je 1991. u klasi prof. Ive Olupa a iste godine dobitnica je Rektorske nagrade i Nagrade HGZ-a.
Glazbeno iskustvo stjecala je svirajući u komornim sastavima i orkestrima kao što su: Puhački kvintet Muzičke akademije, Simfonijski orkestar Muzičke akademije, Orkestar Muzičke omladine Gaudeamus, Zagrebački solisti, Hrvatski komorni orkestar, Društveni orkestar HGZ-a, Zadarski komorni orkestar, Orkestar HNK u Splitu, Dubrovački simfonijski orkestar i dr. Od početka glazbene sezone 1991/92. postaje stalna članica orkestra HNK u Zagrebu gdje svira prvu obou. Početkom 1993. prelazi na mjesto prve oboe u Simfonijski orkestar HRT-a gdje i danas svira. Članica je puhačkog kvinteta HRT-a, snima za radio i televiziju, na koncertima nastupa samostalno i kao članica renomiranih glazbenih tijela u Zagrebu i Hrvatskoj.

 

Ivan Batoš

Rođen u Splitu 1979. godine, gdje je završio jezičnu gimnaziju i glazbenu školu u klasi prof. Ivane Oreb 1997. godine. Iste godine upisao je studij klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi doc. Đure Tikvice, gdje i diplomirao 2002. godine.
Tijekom školovanja osvojio je tri prve nagrade na hrvatskim državnim natjecanjima u Zagrebu (1993.), Varaždinu (1995.)
Sisku (1997.). Usavršavao se na seminarima svjetski poznatih pijanista i pedagoga: Anatolija Katza, Viktora Meršanova (Dubrovnik 1998.), Davida Livelya (Baden bei Wien 2001.), a intenzivno surađuje s prof. Arbom Valdmom (Köln), te s Lovrom Pogorelićem.
Nastupao je po cijeloj Hrvatskoj (solistički recitali u Splitu, Makarskoj, Zagrebu, Dubrovniku, Drnišu itd. ), te u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Austriji, Italiji, Španjolskoj (kao gost veleposlanstva RH u Madridu) i Češkoj. Zapaženi su nastupi sa orkestrom Muzičke akademije (izvođenje Bachovog trostrukog koncerta u d-molu 2000. godine), te u ciklusu Virtuoso 2001. godine (Večer Brahmsovih sonata za klavir).
Intenzivno se bavi komornom glazbom (Lied, sonate za violinu i klavir itd.), te korepeticijom pjevača, flauta i klarineta. Snimao je za radio i televiziju.
Dobitnik je posebne nagrade za najbolju umjetničku suradnju na 36. tribini mladih glazbenih umjetnika «Darko Lukić», te nagrade Društva sveučilišnih profesora u Zagrebu za umjetničko dostignuće.
Zaposlen je kao korepetitor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.