Galerija Centra

Program:

S. Rahmanjinov
Trio „Elegiaque“
za klavir, violinu i violončelo u g-molu

R. Matz
Balada

D. Butigan
Dubrovačka kontradanca

D. Šostakovič
Trio za violinu, violončelo i klavir
br. 2 op. 67 u e-molu

15.listopad.2009 u 20 sati.

 

O umjetnicama:

Elvira Galioulline (violina) završila je srednju glazbenu školu Luke Sorkočevića u Dubrovniku. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. G. Končara.Po završetku školovanja usavršava se na majstorskim tečajevima kod najuglednijih profesora violine današnjice prof. G. Zhislina, L. Sorokova, te Z. Brona. Također, nekoliko godina sudjeluje i nastupa u okviru Međunarodne proljetne škole razdoblja baroka i klasike pod vodstvom C. Mackintosh. Od 2004. godine stalna je članica Dubrovačkog simfonijskog orkestra, članica je Dubrovačkog glasovirskog tria, te Ansambla za ranu glazbu Plazarius. Redovito priređuje solističke recitale i koncerte komorne glazbe surađujući s eminentnim glazbenicima iz Hrvatske i inozemstva (N. Debelić, Z. Srzić, M. Kissinger,Y. Xaviereff ) te nastupa kao solistica uz DSO. Od 2007. godine obavlja dužnost koncertne majstorice DSO.

 

Lidija Ledinić (violončelo) školovanje započinje u Dubrovniku, a nastavlja u Zagrebu u Glazbenoj školi Blagoje Bersa, te diplomira na Muzičkoj akademiji u klasi V. Dešpalja. Usavršavala se kod prof. N. Hayashia i K. Botwaya te u komornoj muzici kod prof. M. Dešpalj. Članica je Dubrovačkog simfonijskog orkestra, te Dubrovačkog komornog tria. Stalni je član Zadarskog komornog orkestra. Ostvaruje niz uspješnih recitala te komornih koncerata, sudionik je Glazbenih večeri u Sv.Donatu.Od 2002. radi u Zadru na Glazbenoj školi Blagoje Bersa.

 

Andrea Feitl (glasovir) studirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Z.Bašić, diplomiravši 1992. kao najmlađi student u povijesti klavirskog odjela. Usavršavala se kod V.Pavarane u Padovi. Poslijediplomski studij na Hochschule fur Musik u Kolnu upisala je 1995. kod A.Valdme, te kao jedan od rijetkih studenata 2000. završila najviši nivo studija u Njemačkoj – Konzrtexamen. Sudjelovala je na seminarima A.Valdme, V.Krpana, R.Kehrera, A.Jasinskog i A.Lonquicha. Dobitnica je III. nagrade na Međunarodnom natjecanju mladih pijanista u Rimu 1992. te II.nagrade i nagrade EPTA-e na 1.Pijanističkom natjesanju Dora Pejačević u Zagrebu. Nastupala je na mnogobrojnim solističkim koncertima u zemlji i inozemstvu. Intenzivno se bavi komornim muziciranjem. Kao umjetnički suradnik-korepetitor djeluje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te sudjeluje u radu mnogih seminara, festivala i natjecanja.