14.11.2019.

Iako kažu da genetika ne uvjetuje talent, neporeciv je gen za glazbu u brata i sestre gitarista Ivana i Divne Šimatović koji nastupaju jedno drugom uz bok 14. studenog 2019. u CZK Novi Zagreb, gdje će im se pridružiti nagrađivani klavirist Tibor Naglić.

Duo će nastupiti u 20 sati u Galeriji Vladimir Bužančić.

Ulaz na koncert je besplatan.

Program:

J. S. Bach (obr. Valter Dešpalj): Ciaccona
Ivan Šimatović

M. Giuliani: Koncert za gitaru op. 30 br. 1 u A-duru
Maestoso
Andantino siciliano
Polonaise
Divna Šimatović
Tibor Naglić, klavir

J. Rodrigo: Tres piezas españolas
Zapateado
Ivan Šimatović

F. Sor: Suveniri iz Rusije op. 63
Divna i Ivan Šimatović, duo

 

Divna Šimatović

Divna Šimatović (Zagreb, 1994.) je s lauretatima završila diplomirala na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi profesora Darka Petrinjaka. Mlada je glazbenica još za studija potvrđena Dekanovom nagradom za iznimna postignuća, zbog čega ju prepoznaje i Grad Zagreb kao svoju stipendisticu za izvrsnost u školovanju.

Divna se glazbom bavi otkako raspoznaje zvukove, a strast prema njoj očekivano ju je u školskim danima odvela u Glazbenu školu Pavla Markovca gdje radi u klasi profesora Xhevdeta Sahatxhije. Odlikašica u redovnoj, Drugoj gimnaziji i Glazbenoj školi, već je kao mlada djevojka počela oblikovati svoj glazbeni potpis.

Od prošle je jeseni u klasi prof. Ricarda Galléna na studiju Hochschule für Musik FRANZ LISZT Weimar. Tijekom svojeg glazbenog školovanja osvojila je brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Osim brojnih nastupa Divna svira i sudjeluje u organizaciji koncerata u humanitarne svrhe. Talentirana se glazbenica paralelno sa sviranjem bavi pedagoškim radom u GU Elly Bašić, a od jeseni 2018. predaje i na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

 

Ivan Šimatović

Ivan Šimatović (Zagreb, 1995.) – mlađi brat Divne Šimatović – diplomirao je na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Krešimira Bedeka. Poput starije sestre, nadareni je mladić s odličnim uspjehom završio Drugu gimnaziju te s istim uspjehom paralelno i Glazbenu školu Pavla Markovca u klasi profesora Branka Pralice.

Šimatović je član je tria Evocacion s Lovrom Peretićem i Lukom Lovrekovićem. Pohađao je majstorske radionice u klasi profesora Xhevdeta Sahatxhije, istovremeno se razvijajući sa sestrom. Održao je niz solističkih koncerata. Šimatović je ponosni dobitnik Dekanove nagrade za akademsku godinu 2017./2018, kao i stipendist Grada Zagreba.

Tibor Naglić

Tibor Naglić (Zagreb, 1979.) završio je klavir u Glazbenoj školi Vatroslav Lisinski u klasi prof. Ivanke Kordić. Naglić upisuje Glazbenu akademiju Karol Szymanowski u poljskim Katovicama gdje je diplomirao u klasi Prof. Czeslawa Stanczyka 2000. godine. Komornu glazbu i korepeticiju je učio u klasi prof. Marie Szwajger Kulakowske, nakon čega magistrira kao pijanist na poslijediplomskom studiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Lovre Pogorelića.

Tijekom školovanja nastupao je kao pijanist na brojnim natjecanjima i osvajao državne i međunarodne nagrade kao solist, komorni glazbenik i korepetitor. Trenutno radi kao umjetnički suradnik – korepetitor – na  Odsjeku za gudače instrumente i gitaru pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu.