Orguljaški koncert

Župna crkva Uzvišenja sv. Križa Siget-Trnsko

Program:

G. Martini: Toccata D-dur za trubu i orgulje
G. Frescobaldi: Toccata za orgulje
T. Albinoni: Koncert D-dur za trubu i orgulje /Grave –Allegro-Adagio-Allegro/
Anonimus /Engleska/: Varijacije za orgulje na temu Greensleeves
W. A. Mozart: Varijacije za orgulje na temu nizozemske pučke pjesme
G. F. Händel: Suita u D-duru za trubu i orgulje

17.siječanj.2010 u 19:30 sati

Ulaz na koncert je besplatan.

 

O izvođaču:

Edmund Andler Borić

Rođen i odrastao u Zadru. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirao je klavir u klasi prof. Ide Gamulin, orgulje u klasi prof. Ljerke Očić, a magisterij orgulja u klasi prof. Maria Penzara.
Orguljašku interpretaciju usavršavao je u majstorskim klasama Jaroslava Tume, Pietera van Dijka i Daniela Rotha.
Godine 1999. odnio je apsolutnu pobjedu na II. hrvatskom natjecanju orguljaša Franjo Dugan . Ističe se izvedbama virtuoznih skladbi iz razdoblja romantizma i suvremene glazbe. Osobito je aktivan kao koncertant te je s održanih nekoliko stotina koncerata po Europi, Južnoafričkoj republici, Izraelu, SAD-u, Bjelorusiji i Rusiji najistaknutiji mladi umjetnik orguljaš.
Godine 2010. dobitnik je nagrade Franjo Dugan za poseban doprinos očuvanju i promociji orguljaške baštine.
Osim što je gostovao na mnogim festivalima, jedan je od pokretača takvih događaja u Hrvatskoj: ravnatelj je festivala-Orgulje Zagrebačke katedrale, jedan je od pokretača, te ravnatelj međunarodnog orguljaškog festivala Ars organi Sisciae u Sisku, Orgulje otoka Visa. Kao solist uz orgulje surađuje sa Simfonijskim orkestrom HRT-a i dirigentima Nikšom Barezom i Pavlom Dešpaljem, te Simfonijskim orkestrom Mostar.
Izdavačka kuća Croatia Records izdala mu je prvi solistički CD 2009.godine koji je i nagrađen hrvatskom diskografskom nagradom Porin
2010.
2013. godine mu je izašao i drugi solistički CD Sisačka orguljaška baština u izdanju Croatiae Records.
Krajem 2015. izašao mu je i treći nosač zvuka Orgulje Sisačke biskupije-Sela u izdanju Croatiae Records.
Ove godine je dobitnik diplome Milka Trnina HDGU-a za 2014. za promicanje orguljske umjetnosti.

 

Marin Zokić

Trubač MARIN ZOKIĆ, rođen je u Splitu, gdje je završio osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u klasi prof. Ante Puharića. Diplomirao je na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu u razredu prof. Stanka Selaka. Usavršavao se na Međunarodnoj trubljačkoj akademiji u Bremenu kod istaknutih solista, orkestralnih umjetnika i pedagoga. Tijekom studija u Bremenu aktivno je sudjelovao u projektima Bremenske filharmonije i opere. Do sada je solistički nastupao uz mnogobrojne hrvatske orkestre – Zagrebačku filharmoniju, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar, Orkestar splitske opere, Splitski komorni orkestar, Simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske, Orkestar Hrvatske ratne mornarice Split te Zadarski komorni orkestar.Bio je solo trubljač orkestra Hrvatske vojske,te solo trubljač Simfonijskog orkestra Hrvatske radio televizije. Od 1998. godine prvi je trubljač Zagrebačke filharmonije.
Uz niz solističkih nastupa, njeguje i komorno muziciranje. Bavi se i pedagoškim radom; docent je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.
Redovito održava ljetnu školu trublje na otoku Braču u Hrvatskoj.
Član je žirija hrvatskih i inozemnih natjecanja.