Koncert počinje 25.10.2018. u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Čast nam je pozvati Vas i Vaše prijatelje na iznimnu glazbeno literarnu večer pod nazivom “Čarolija toplog daha” gdje ćete imati priliku uživati u izvedbama vrhunske mezzosopranistice Sandre Wigh Hraščanec, pijanistice Hande Yusumut Walser i našeg poetskog kozmopolita Drage Štambuka koji je zadužen za pjesnički dio večeri sa svojom poezijom.

Na programu će se naći odabrana djela Luise Erdödy – Lios, Drage Štambuka, Richarda Wagnera, Dore Pejačević, Amilcarea Ponchiellija, Camille Saint-Saënsa i Gaetana Donizettija.

O umjetnicima:

Sandra Wigh Hrašćanec, mezzosopran

  • do sada je održala 500-tinjak solističkih koncerata u Hrvatskoj i svijetu. Njen projekt i koncerti „Žene u glazbi romantizma“ uvršten je u program „Godine kulture Austrija Hrvatska 2017“ i okrunjen CD-om „Čarolija toplog daha“ koji je Croatia Records objavio u ožujku
    2018. a na kojem se, između ostalog, prvi puta u povijesti objavljuje tonska snimka solo pjesama bečanke Luise Erdödy (rođ. Drasche Wartinberg) koje su se smatrale izgubljenima. Skladala je pod pseudonimom Lios a dobar dio svog života provela je u svom dvorcu u Novom Marofu u kojem je osnovala i 1. privatnu bolnicu u Hrvatskoj. Kritičari njenog doba smatrali su ju genijalnom skladateljicom.
  • www.sandra-wigh-hrascanec.com

Hande Yusumut Walser, klavir

  • rođena i odrasla u Istambulu kao pijanistički Wunderkind. Živi i radi u Beču, gdje je studirala i specijalizirala se za rad sa opernim pjevačima, zborovima i ansamblima. Surađuje, između ostalog i sa Državnom operom u Beču. (Staatsoper Wien).

Drago Štambuk, liječnik i diplomat, poetski kozmopolit

  • jedan od najznačajnijih suvremenih hrvatskih pjesnika. Jezik tretira s ježećom žestinom, a sustavno poništavajući povijesnu dijakroniju uspostavlja u svom djelu magičnu istovremenost koju prepoznajemo kod Kavafisa i Seferisa. Nazivajući ga žrecom i osamljenikom, Vesna Parun naglašava njegovu posvemašnju izdvojenost, dok ga veliki Raymond Carver smatra istinskim pjesnikom.