Koncert

Centar za kulturu Novi Zagreb

P r o g r a m:
– H. Purcell: Chaconne in G
– F. Krežma: Gudački kvartet br. 1 u C- Duru
– J. S. Bach: Koncert za klavir i orkestar (gud. kvartet) f-mol BWV 1056
– Dvořák: Lento /Gud. kvartet op. 96 »Američki»/
– V. Komitas: Minijature na teme armenskih narodnih melodija

31.svibanj.2012 Od 20:00 sati

 

O izvođaču:

Gudački kvartet i Komorni ansambl „Cadenza“

iz Zagreba, osnovao je Krešimir Marmilić 1995. godine. Od svog osnutka „Cadenza“ uspješno nastupa na mnogobrojnim hrvatskim pozornicama kao gudački kvartet, trio i duo, prateći ideju osnutka – ansambl za komornu glazbu „Cadenza“. Surađujući s institucijama kojima je uloga prvenstveno edukativna, te nastupajući na mnogobrojnim pozornicama i ljetnim festivalima (Hvar, Rovinj, Umag, Poreč, Zadar, Vrsar, Novigrad, Bol, Dubrovnik, Biograd, Mala dvorana Lisinski…), „Cadenza“ je stasala u respektabilan kvartet s interesantnim i kvalitetnim programima.
Surađuje s istaknutim, kao i s mladim, nadarenim glazbenicima, te pjevačkim zborovima.
Tijekom sezona, kvartet se ističe izvođenjem djela poput djela američkog skladatelja Philipa Glassa, španjolskog skladatelja J. C. de Arriage, Glazunova, kao i djelima drugih skladatelja iz programa „Cadenze“: Boccherinia, Haydna, Dvořáka, Brahmsa, Barbera, Čajkovskog, Miletića, Bassanesea, Spadine… Gudački kvartet i ansambl „Cadenza“ djeluje i na promicanju klasične glazbe domaće i svjetske glazbene baštine.
Kao posebnost djelatnosti navodimo da je kvartet i ansambl sudjelovao u projektima izvan okvira „klasične glazbe“.
„Cadenza“ od 2007. godine održava svoje cikluse koncerata u Maloj dvorani V. Lisinskog, u suorganizaciji s Uredom za kulturu Grada Zagreba.
Ante Milić

Rođen je 2. srpnja 1969. u Parizu. Diplomirao (1988) je i magistrirao(1994) klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Zvjezdane Bašić. Tijekom školovanja osvojio je nekoliko nagrada na pijanističkim natjecanjima u Hrvatskoj i Italiji: Senigalia (1984, 3. nagrada), Udine (1985, 1. nagrada), JNMU – 2. nagrada (1. nagrada nije dodijeljena) te Nagrada „Darko Lukić“ (Zagreb, 1987). Nastupao je u desetak europskih zemalja te kao solist uz pratnju Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT, Zagrebačkih solista, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Hrvatskog komornog orkestra i dr. Od 1998. je docent na MA u Zagrebu. 2005. diplomirao je dirigiranje u klasi prof. Vjekoslava Šuteja i ass. Tomislava Fačinija, a dirigirao je ansamblima MA, Simfonijskim puhačkim orkestrom HV, Mješovitim pjevačkim zborom Janjevo (2006-2010.), te ansamblima koje je osnovao: Orkestar Nota bene (2006), puhački ansambl Grand winds Zagreb (2007) i renesansni Ansambl Marco Polo (2008). Pokretač je pijanističkog ciklusa Piano fortissimo (od 1993.).