Galerija Centra

Program:

W. A. Mozart: Kvartet br. 30 za obou, violinu, violu i violončelo u F-duru, K.370
/ Allegro / / Adagio / /Rondeau: Allegro (ma non troppo)/

F. Mendelssohn – Bartholdy: III. gudački kvartet u D-duru op. 44. br.1
/Molto Allegro Vivace/ / Menuetto: Un poco Allegretto/
/ Andante espressivo ma con moto/ / Presto con brio

05.ožujak.2009 u 20 sati

Ulaz na koncert je besplatan.

 

O izvođaču:

Gudački kvartet “Sebastian”
– osnovan je 1982. godine kao Kvartet muzičke omladine Zagreb. Od 1990. godine djeluje pod imenom Gudački kvartet Sebastian. Članovi kvarteta usavršavali su se na tečajevima komorne glazbe u Grožnjanu (Hrvatska), Rogaškoj Slatini (Slovenija), Pecsu (Mađarska) i Saumuru (Francuska). Godine 1988. kvartet postaje član Međunarodne zaklade Yehudi Menuhin sa sjedištem u Parizu. Osim čestih nastupa u Hrvatskoj, Gudački kvartet Sebastian koncertirao je u Sloveniji, Francuskoj, Sjevernoj Koreji, Italiji, Austriji i Mađarskoj. Repertoar kvarteta obuhvaća djela od klasike do suvremene glazbe s naglaskom na hrvatskom stvaralaštvu. Praizveli su više djela suvremenih skladatelja, primjerice A. Klobučara, N. Firšta, A. Igreca, D. Bukvića, S. Drakulić… Surađuju s istaknutim hrvatskim i svjetskim glazbenicima kao što su Milan Turković, Paul Meyer, Pierluigi Camicia, Aleksandar Serdar…Od 2002. održavaju svoj ciklus u Maloj dvorani KD V. Lisinski u Zagrebu. Članovi ansambla su eminentni glazbenici: Anđelko Krpan – violina, Korana Rucner – violina, Nebojša Floreani – viola i Zlatko Rucner – violončelo

 

Dubravka Lukin
Rođena je 1970. godine u Zadru gdje završava srednje glazbeno obrazovanje. Godine 1987. upisuje studij oboe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom glazbenog školovanja osvojila je brojne nagrade na republičkim i saveznim natjecanjima. Diplomirala je 1991. u klasi prof. Ive Olupa a iste godine dobitnica je Rektorske nagrade i Nagrade HGZ-a.
Glazbeno iskustvo stjecala je svirajući u komornim sastavima i orkestrima kao što su: Puhački kvintet Muzičke akademije, Simfonijski orkestar Muzičke akademije, Orkestar Muzičke omladine Gaudeamus, Zagrebački solisti, Hrvatski komorni orkestar, Društveni orkestar HGZ-a, Zadarski komorni orkestar, Orkestar HNK u Splitu, Dubrovački simfonijski orkestar i dr. Od početka glazbene sezone 1991/92. postaje stalna članica orkestra HNK u Zagrebu gdje svira prvu obou. Početkom 1993. prelazi na mjesto prve oboe u Simfonijski orkestar HRT-a gdje i danas svira. Članica je puhačkog kvinteta HRT-a, snima za radio i televiziju, na koncertima nastupa samostalno i kao članica renomiranih glazbenih tijela u Zagrebu i Hrvatskoj.

 

Video:

Gudački kvartet Sebastian

https://czk-novi-zagreb.hr/wp/video_player.swf?xmlPath=/UserFiles/Media/Event/Gudacki_kvartet_Sebastian/data.xml