Galerija Centra

Da je kojim slučajem Igor Bušljeta rođen dan kasnije možda bi on večeras stajao pred vama s gitarom oko vrata i mikrofonom ispred sebe. S druge strane, da je Orlan Tus rođen dan ranije vjerojatno bi večeras sjedio s palicama u rukama na mjestu gdje večeras sjedi Igor. No stvari su se odigrale drugačije i pred vama se nalaze u svojim prirodnim pozicijama, na mjestima određenim životnim putevima kojima su krenuli.
Rođeni u kasno proljeće s čudesnim razmakom od jednog dana ovaj vam se dvojac predstavlja večeras u jesenjem ruhu. Njihov cilj je osvojiti vas nesvakidašnjim unutarnjim bojama čiju paletu rijetko koristimo, jer smo se zadovoljili s nekoliko nijansi sive koju je, iako je najpristupačnija, prava šteta nazivati bojom. Ovaj vas dvojac želi namamiti melodioznom tišinom i uzburkati nenadanim glazbenim eksplozijama.
Inače aktivni članovi grupe Mika Male, Orlan i Igor su večeras za vas odlučili nastupiti pod imenom Orlan, osmišljenim posebno za ovu priliku. Izvodit će stare i nove pjesme matične grupe s ponekim iznenađenjem. Na vama ostaje da se ugodno (ali ne preugodno) zavalite i uronite u njihovu paletu, šuštavu, jesenju i raznobojnu.
Ako vas ostave ravnodušnim nisu postigli svoj cilj.
Ili možda niste odbacili sve svoje nijanse sive.

06.studeni.2008 od 20 sati

 

O izvođaču:

Igor Bušljeta

Orlan Tus