KONCERT

/poslije sv. Mise/

Ivana Novačić – alt

Zoran Novačić – orgulje

Adam della Halle, J. Dowland, G. F. Händel, F. Schubert,
I. Matetić-Ronjgov, Z.Novačić, Ch. Gounod

P R O G R A M:

Adam della Halle : Ah,qu’il fait beau
Vivons, heureux!
J. Dowland: If that a sinner’s sighs

G. F. Händel: Lascia ch’io pianga
Mesija
– Aria “O du die wonne“
– Aria “Er ward verschmähet und verachtet“

F. Schubert: Ave Maria

Matetić-Ronjgov: Uspavanka malom Isusu

Z. Novačič: Via crucis
– Isus susreće Majku Mariju
– Isusa skidaju s križa

Vusni moja rožica

Tri Molitve
– Oče naš
– Zdravo Marijo
– Slava Ocu

C. Gounod: Ave Maria

U nedjelju, 27. svibnja 2012. od 20 sati

Ulaz na koncert je beplatan.

 

O izvođaču:

IVANA NOVAČIĆ

solo pjevačica – alt,
diplomirala je na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu na odjelu za Glazbenu kulturu,te na odjelu za solo-pjevanje u klasi Nade Puttar-Gold. Usavršavala se kod primadone Ruže Pospiš-Baldani i Branke Stilinović. Sudjelovala je na seminarima Lieda Franza Müller-Hauslera (Njemačka).
U Operi HNK u Zagrebu debitirala je 1992. godine. Surađivala je sa mnogim renomiranim dirigentima i orkestrima, sudjelovala u nizu praizvedbi te snimala za radio i TV.
Kao članica „Zagrebačkog opernog studija“ sudjeluje u izvođenju „Opera iz zaboravljene Hrvatske baštine“,te raznih drugih opera i koncerata sakralne glazbe. Koncertira po cijeloj Hrvatskoj, SAD i Italiji. Gostovala je u Operi HNK u Osijeku, te ima niz praizvedbi djela Zorana Novačića.
Pjeva na „Memorijalu Dore Pejačević“, a kao slikarica priređuje izložbe svojih slika koje otvara koncertom.
U zadnje vrijeme priređuje recitale.
Imala je zapaženu praizvedbu Tužaljke „Stala plačuć tužna Mati“ uz Zagrebački kvartet na otvorenju Pasionske baštine u Crkvi Sv. Katarine i u Zagrebačkoj Katedrali uz orgulje. Zapažena je i u oratoriju „Via Crucis“ na Pasionskoj baštini u Franjevačkoj crkvi na Kaptolu.
Iz kritika: „Glasovno moćna Marcellina“… J. Martinčević
„Prekrasno muziciranje ovaj koncert je pretvorilo u čaroliju, neupitno je da se radi o umjetnici čije vrijeme tek dolazi“ – „Hrvatsko slovo“. „Posebno se istaknula mezzosopranistica Ivna Novačić u ulozi mladenački razigrane i rasplesane, glasovno svježe Olge…“ – „Vjesnik“.
Članica je „Hrvatskog društva komornih muzičara“ i „Hrvatskog društva glazbenih umjetnika“.
Dobitnica je „Rektorske nagrade“.

 

ZORAN NOVAČIĆ

(Krapina, 1964) skladatelj, dirigent i korepetitor,
1989. godine diplomirao je dirigiranje na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu u klasi prof. Pavla Dešpalja, a godinu kasnije završava specijalizaciju kod istog profesora. Kao stipendist fonda „Lovro i Lilly Matačić“ usavršava se u Münchenu i Beču kod Berislava Klobučara. U Operi HNK u Zagrebu radio je kao korepetitor solista i pomoćni dirigent, te u Zboru HRT-a kao asistent i zborovođa. Dirigirao je domaćim i stranim renomiranim orkestrima.
Docent je na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu, i dobitnik diplome „Milka Trnina“.
Bavi se komponiranjem vokalno-instrumentalnih skladbi. Napisao je i praizveo „Kajkavsku Misu“, a njegova komična opera „Tajna krapinskega kluča“ uspješno je praizvedena u Zagrebačkom kazalištu „Komedija“ 2000. godine.
Glazbeno-scensko prikazanje „Kajkavski Rekvijem“ praizvedeno u istom kazalištu 2006. godine pod autorovim vodstvom i u režiji Krešimnira Dolenčića.
Uz komornu glazbu (praizvedbe u Osoru) autor je niza pjesama za glas i klavir, u kojima posebno mjesto zauzimaju ciklusi nastali na stihove Dobriše Cesarića, A. B.Šimića i drugih hrvatskih pjesnika. Na Pasionskoj Baštini praizvedena je tužaljka „Stabat mater“ za dva glasa i Zagrebački kvartet, za koju je autor nagrađen.
Napisao je veliki broj sakralnih pjesama i arija: psalmi, litanije, pasije, molitve…
Simfonija Uskrsa stvorenja (2009.) i Via crucis (2011.) uspješno su praizvedeni na ovogodišnjoj Pasionskoj Baštini, a Koncert za violinu i orkestar (2010.) je pred praizvedbom.
Redovito nastupa kao pratilac vokalnih solista na klaviru i orguljama u Hrvatskoj i inozemstvu. Član je „Hrvatskog društva samostalnih umjetnika“, “Hrvatskog društva skladatelja“ i „Hrvatskog društva glazbenih umjetnika“.