📅 12.04.2024.
🕢 20:00 h
📍 Velika dvorana, CZK Novi Zagreb
🎟️ Ulaz je besplatan!

Sjajni zadarski jazz pijanist Ante Jeličić će u formi kvinteta predstaviti svoj novi hvaljeni album ‘Da-Du’ u sklopu programa Jazz Point Novi Zagreb, najdugovječnijeg koncertnog ciklusa jazz glazbe u RH!

FB event –> JAZZ POINT NOVI ZAGREB: Ante Jeličić Quintet

Entuzijazam i ljubav prema glazbi su mu glavni motivi bavljenja glazbenom umjetnošću te 2007. godine formira vlastiti jazz sastav pod nazivom Ante Jeličić Quintet. Surađivao je s brojnim glazbenicima hrvatske i slovenske jazz scene. Svoj album prvijenac pod nazivom ”Common Language“ je izdao 2017. na kojem se nalazi 9 autorskih instrumentalnih kompozicija koje uspješno promovira na jazz festivalima. Proteklih godina surađuje sa zadarskom pjevačicom Elenom Stellom na zajedničkom projektu, vokalno instrumentalnom jazz albumu. U prosincu 2023. godine je objavio je objavio drugi studijski album ‘’DA-DU’’ u postavi kvinteta.
Osim Jeličića (klavir), sastav čine hrvatski glazbenici – Valdemar Kušan (truba), Miro Kadoić (saksofon), Bojan Skočilić (kontrabas) i Adriano Bernobić (bubanj). Za osam kompozicija koje se nalaze na albumu glazbu i aranžman potpisuje Ante Jeličić.

‘Miro’s Tune’, ‘Black Deer’, ‘Happy Isil Blues’, ‘Da-Du’, ‘Knight and Anne’, ‘Ballad’, ‘Heroin’ i ‘Driving End’ su nazivi pjesama za čiji miks je zaslužan Rok Lopatič, a za master snimke odgovoran je Miro Prljača.
Za razliku od prethodnog pitomijeg zvuka koji je prožimao njegov prvi album, “DA-DU“ donosi odrješitiji bebop i hardbop karakter koji se očituje kroz suradnju s muzičarima Mirom Kadoićem, Adrianom Bernobićem, Bojanom Skočilićem i Valdemarom Kušanom.

”Očito je da mu je ta glazba prirasla srcu. Osjeća se to i u načinu na koji je pisao skladbe koje su lijepe, konkretne i zahvalne za sola. Zapravo, osim što svojom svirkom stimuliraju jedni druge, i teme djeluju nadahnjujuće za strastvene i razbarušene improvizacije. Od samog početka osjeti se da su spomenuti glazbeni idiom proučili i ostali glazbenici. Kvintet svira oštro, odrješito, beskompromisno. Baš kao u starim dobrim danima kojih se tako rado sjećamo, ali na koje nas jazz glazbenici sve rjeđe podsjećaju. Čisti užitak!”
Davor Hrvoj

ANTE JELIČIĆ QUINTET:
Ante Jeličić – klavir
Valdemar Kušan – truba
Miro Kadoić – saksofon
Bojan Skočilić – kontrabas
Adriano Bernobić – bubanj

FB // JAZZ POINT NOVI ZAGREB https://www.facebook.com/jazzpointnovizagreb
FB // https://www.facebook.com/AJJazzTrio
IG // https://www.instagram.com/antejelicicquintet

Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo