DENIS RAZZ ADJUSTABLE GROUP – JAZZ POINT NOVI ZAGREB
petak, 03.03. 2023. u 20 sati
Velika dvorana Centra za kulturu Novi Zagreb
U sklopu dugogodišnjeg projekta Jazz Point Novi Zagreb Centar za kulturu Novi Zagreb poziva vas na prvi ovogodišnji koncert iz ciklusa koji će se održati 3. ožujka 2023. u 20 sati a nastupiti će Denis Razumović sa svojim kvintetom okupljenim pod imenom Denis Razz Adjustable Group.
Denis Razumović Razz, je samouki riječki jazz glazbenik, publici poznat kao multi instrumentalist, vokalist, primarno alt saxofonist, band lider, skladatelj i jazz promotor. Već dugi niz godina vrlo je aktivan na Hrvatskoj jazz sceni. Na samom početku njegovog bavljenja jazz glazbom, bio je pod utjecajem be bop stila, vjeran glazbeno estetskim postulatima fenomenalnog američkog saxofonista Charlia Parkera i Parkerovih brojnih post bop sljedbenika, što je ostavilo specifični, prepoznatljivi timbar na njegovom fraziranju. No, s godinama ozbiljnog introspektivnog pristupa proučavanja glazbe i umjetnosti općenito, uz konstantno bavljenje problemima tehnike sviranja instrumenta, te u stalnoj potrazi za harmonijskim rješenjima koja bi mu dosljedno omogućila umjetničko izražavanje, izgradio je svoj jedinstveni, osebujni stil sviranja saxofona.
Projektom Denis Razz Adjustable Group u formaciji kvinteta, kojim se ovom prilikom predstavlja zagrebačkoj publici izvesti će materijal pripremljen za snimanje svog najnovijeg glazbenog uratka, autorskog nosača zvuka naziva DISCREPANCIES IN BLUE. Snimanje albuma planirano je za ožujak, tako da je zagrebački nastup prava prilika da čujemo premijerno originalne, uzbudljive, životne i osvježavajuće skladbe koje će biti zabilježene na novom nosaču zvuka. Razzova fascinacija Američkim bluesom rezultirala je ovim glazbenim materijalom koji istražuje taj glazbeno/sociološko/filozofski fenomen, koji u svom zvučnom obliku često biva komprimiran u prepoznatljivu “12 bars blues” formu, ali uz veliku mogućnost beskrajnog spektra varijanti.
DENIS RAZZ ADJUSTABLE GROUP su:
Denis Razumović Razz – alto i soprano saksofon
Vedran Ružić – kontrabas
Dorjan Cuculić – klavir
Karlo Ilić – gitara
Rajko Ergić – bubnjevi
https://www.denisrazz.com.hr/
Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.
Ulaz na koncert je SLOBODAN