IVAN BONAČIĆ KVARTET – JAZZ POINT NOVI ZAGREB

 

petak, 21. svibnja 2021. u 20 sati

zelena terasa Centra za kulturu Novi Zagreb

 

Centar za kulturu Novi Zagreb najavljuje drugi ovogodišnji jazz koncert iz već poznatog ciklusa Jazz Point Novi Zagreb. S nestrpljenjem smo dočekali toplije vrijeme kako bismo ponovno svirali jazz na našoj zelenoj terasi Centra za kulturu Novi Zagreb.

 

Ovaj put vam donosimo Ivan Bonačić kvartet koji će 21. svibnja 2021. u 20 sati u Centru za kulturu Novi Zagreb predstaviti neke potpuno nove, ali i prijašnje autorske skladbe.

 

“Skoro je nevjerojatno nakon dugo vremena da imamo priliku nastupiti na Jazz Pointu Novi Zagreb jer je to jedno od mjesta na kojem se kontinuirano svira i promovira jazz glazba. Uzevši u obzir situaciju u kojoj se svi mi glazbenici nalazimo također sam i neizmjerno zahvalan na ovoj prilici. U planu nam je odsvirati neke skladbe s nadolazećeg albuma “Dream Aviary” koji će vidjeti svjetlo dana, nadamo se do kraja ove godine, a u programu će se naći i skladbe s albuma Kraken, kao i neka djela koja još nisu vidjela svoje izdanje.  Program će u potpunosti biti autorski“, ističe za ovu najavu Ivan Bonačić.

 

Ulaz je SLOBODAN, uz obaveznu prijavu na mail: marketing@czk-novi-zagreb.hr zbog ograničenog broja sjedala, a sukladno propisanim epidemiološkim mjerama. U slučaju kiše koncert će se održati u velikoj dvorani Centra.

 

 

Ivan Bonačić kvartet čine:

Ivan Bonačić – Saksofon
Filip Pavić – Gitara
Viktor Lipić – Orgulje
Borko Rupena – Bubnjevi

 

 

Umjetnički životopis:

IVAN BONAČIĆ KVARTET

Osnovan je 2016. godine i uz Ivana Bonačića kao autora i solistu na saksofonu i flauti nastupaju Filip Gavranović na gitari, Viktor Lipić na orguljama i Borko Rupena na bubnjevima. Glazba koju predstavljaju je autorska jazz glazba kontinuirano skladana u proteklih deset godina autorovog rada. Nastupaju na mnogim pozornicama, a broje ih više od pedeset. Krajem 2017. izdan je album „Kraken“ za Geenger Records. „Pod neskrivenim utjecajem Charlieja Parkera, Bonačić se jednostavno nametnuo svojim autorskim skladbama u kojima savršeno u prvi plan postavlja tenor i sopran saksofon te flautu, ali ne dominantno, nego u funkciji pažljivo aranžiranih skladbi“, Dubravko Jagatić, Nacional. Kvartet trenutno priprema skladbe za snimanje drugog autorskog albuma pod nazivom „Dream Aviary“ koji bi trebao biti isproduciran do kraja 2021. godine.

 

 

Ivan Bonačić, saksofonist i skladatelj, rođen je u Dubrovniku 1988. Pohađa osnovnu glazbenu školu Luka Sorkočević, za vrijeme koje uči svirati klarinet i nastavlja srednjoškolsko obrazovanje gdje prelazi na saksofon u klasi prof. Eduarda Marčića.

Od svoje dvanaeste godine nastupa na različitim pozornicama. Surađuje na nekoliko projekata na Dubrovačkim ljetnim igrama kao scenski glazbenik u predstavama „Kolumbo“, „Posjet Stare Dame“ i „Grižula“.

Nakon završene srednje glazbene škole upisuje glazbenu akademiju i 2014. godine diplomira na jazz odsjeku Sveučilišta za Glazbu i Izvedbene Umjetnosti u Grazu (Austrija) u klasi Prof. Karlheinza Miklina.

Tijekom studija, u sklopu kurikuluma, nastupao je i učio s različitim glazbenicima svjetskog renomea poput Carle Bley, Steve Swallow-a, Ed Neumeistera-a, Louis Diega Bonille, Don Menze, Michael Abenea.

Također surađivao je s grupama i glazbenicima iz Hrvatske: Teo Martinović, Valetudo, B’s Funstallation, Miro Kadoić, Otpisanimator, F5, Mario Rašić Balkan Zoo Ensemble, Valerija Nikolovska, Viktor Lipić, Zvonimir Šestak, Borko Rupena, Matija Dedić.

Kao solist i aranžer, ostvario je više suradnji s Jazz orkestrom HRT-a na ciklusima „Nove skladbe“ i „New Generation“.

Nastupao je kao solist s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u programima „Beatles Revival Orchestra“ i „ Rhapsody in Blue“ (G.Gershwin).

Osvojio je nagradu „Status“ Hrvatske glazbene unije u kategoriji Jazz saksofon za 2020. godinu.

  1. nastupa kao solist na Svečanom otvaranju 71. Dubrovačkih ljetnih igara
  2. snimio je album autorskih skladbi “Kraken” u izdanju Geenger Records-a.

Svira tenor i sopran saksofon kao i flautu.